Informatieavonden voor ouders groep 7 en 8 leerlingen

Op de locaties van Het Kwadrant, Het College en de Philips van Horne zijn dinsdag 13 december informatie-avonden gehouden over de toekomst van het middelbaar onderwijs in Weert.

Ouders van groep 7 en 8 leerlingen van diverse basisscholen uit Weert kregen van sectordirecteur Jeroen Vegter en de pas benoemde nieuwe locatiedirecteur Peter-Mathijs Linsen uitleg over de nieuwe onderwijssituatie in Weert.

 

Onder de vlag van LVO Weert gaan de drie scholen nauw samenwerken op weg naar één scholengemeenschap met drie locaties.

Het ligt in de bedoeling dat al in augustus 2012 de eerste stappen worden gezet. Dan start mavo leerjaar 1, 2 en 3 aan de Wertastraat (locatie Philips van Horne) en vmbo basis/kader leerjaar 1, 2, 3 en 4 aan de Thornstraat (locatie Het Kwadrant). Het Praktijkonderwijs (1 t/m 6) blijft onveranderd op de locatie Het Kwadrant.

 

Havo / mavo op Philips van Horne en vwo (atheneum en gymnasium) op Het College

In augustus 2013 gaat de nieuwe instroom van havo leerlingen vanuit groep 8 naar de Philips van Horne aan de Wertastraat en de atheneum- en gymnasiumleerlingen gaan naar de Parklaan (locatie Het College).

 

Na afloop van de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

De meeste vragen en opmerkingen handelden over o.a.:

  • Hoe wordt er vanuit de basisscholen geadviseerd?
  • Hoe gaat LVO Weert om met de twee verschillende onderwijsconcepten?
  • Kunnen leerlingen op de havo ook faciliteiten volgen op het gebied van topsport beoefening, tweetalig onderwijs?
  • Ouders hebben nu niets meer te kiezen...
  • Hoe zit het met de doorstroming?

 

 REACTIES / OPMERKINGEN / VRAGEN TIJDENS BIJEENKOMST IN HET KWADRANT:

  • De PvH is een cultuurschool, het College een sportschool. Wat betekent dat voor onze kinderen als ze bv. op de Philips zitten? Naar het College fietsen voor sportactiviteiten zien we niet zitten. Andersom geldt dat ook voor deelname aan de culturele activiteiten voor College-leerlingen.
  • Het leren in domeinen wordt niet door iedereen onderschreven. Er zaten tegenstanders en voorstanders van dit model in de zaal.
  • Voor havo/vwo-leerlingen is er nog iets te kiezen dit jaar. Maar tegelijkertijd zijn de onderwijskundige plannen nog lang niet helder, zo bleek uit de presentatie. De projectgroepen gaan immers pas in januari aan het werk. Toch moeten de ouders kiezen. Kiezen voor plannen die niet uitgewerkt zijn. Kun je dan wel een goede keuze maken?
  • Hoe is de afstemming met de basisscholen geweest? Zij moeten immers eenduidig adviseren en krijgen "strafpunten" van de inspectie als blijkt dat dat niet goed geweest is?

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH