Veel bands en artiesten op Oelemarkt

Het Schoeële Vastelaovundjfieëst 2012 vindt dit jaar plaats op vrijdag 17 februari.
In tegenstelling tot voorgaande jaren vindt het evenement dit jaar niet meer plaats in de Brouwer en Timoz maar in de open lucht, op de Oelemarkt zelf.

Samen met organisatie Stichting Oelemarkt Promotion en V.V.  de Rogstaekers wordt dit jaar op de Oelemarkt een groot feest georganiseerd.


Leerlingen van de drie Weerter scholen (Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant), maar ook oud-leerlingen en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom.


Er dient wel een toegangsprijs van €2,- te worden betaald. De drankjes zullen ook €2,- bedragen.


Aanvang is om 16.00 uur voor de scholen. De deuren zullen geopend zijn vanaf 15.00 uur voor de vroege feestgangers. Na 22.00 uur is de Oelemarkt voor iedereen gratis toegankelijk.


De entreekaartjes zijn voor de leerlingen van de Weerter scholen te koop op hun school. Voor andere belangstellenden is er de mogelijkheid om deze aan de deur te kopen.



Onder de 16 geen alcohol
Natuurlijk wordt er onder de 16 jaar geen alcohol geschonken en er wordt gewerkt met polsbandjes. Vergeet dus niet om een legitimatiebewijs mee te nemen mocht je nog geen polsbandje hebben gekocht op school.
Na 22.00 uur zal het voor de Weerter scholen afgelopen zijn, maar het feest gaat dan natuurlijk gewoon gezellig verder voor de geïnteresseerden.

Feest met artiestenHet Schoeële Vastelaovundjfieëst belooft weer een groot succes te worden met bekende Weerter artiesten als Ed & Frans, Harry Zelluf (v.d. De Gebroeëke Zwiegelkes) en nog veel meer! Kortom: Aarzel niet, koop snel een kaartje en trek je carnavalskleren aan. Zorg dat je bij het spetterende Schoeëlevastelaovundjfieëst 2012 bent en… vergeet het natuurlijk niet aan iedereen door te vertellen! Samen maken we er weer een geweldig vastelaovundjfieëst van!Informatie?Bert van Dijk (Werkgroep Schoeële Vastelaovundjfieëst 2012)

“Harr y Zelluf”(v.d. gebroeëke zwiêgelkes)   

Harry & de Gebroeëke Zwiêgelkes zeen ontstânge in 1995.


Eur ieerste optraeje woor op ut 11-jaorig bestaon van VV de Flodderbôkse op ut “Fieest van de Lange Aom”. Waat eigeluk vör de gekke jen begos krieeg gelieek un vurvôlg.
Neet lang daonao spuueldje H & de GZ in Kuffee de Hermeni-j. Vanaaf toen es ut wi-j unspeer gegângemet H & de GZ. De bezetting van de beginjaore woor als volgtj:  Harry Zelluff (Rewalt Tobben) , Joerik Bouwels ( Jos van Dooren), Cor Ravenna ( Jan van Dooren), Preens van de Verkusnejjers (Hans van Hoef), Väöske Ongersteur (Jos Hendriks).  


Nao un optraeje beej de Wiepkes en beej ut doeerbieterstoernooi ging ut snêl met H & de GZ. Ieerste woor d’r nog ut legendarische optraeje op vastenaovundjzaoterdig bee Hotel Verstraete. De minse hinge met de bein boete en ut woor un fantastisch fieest.


De ieerste cd “Woee es mien beer” lêet dan auch neet lang op zich wachte. Daonao woor ut jaore lang te doon in de Poort van Limburg op vastenaovundj zaoterdig. Samen met “De Dorstvlieegels” (stichting Toosje) woort d’r un Miss Harry vurkeezing georganisieerdj. Un geweldj-ge vurkeezing woort tösse de optraejes doeer georganisieerdj. De miss Harry mocht oeevernacht beej Hostellerie Munten  (toen nog l’ Auberge) en oeependje de volgendje daag de optocht. H & de GZ blieeve noow dinger doon en zoee spuueldje ze op “de Gulden Humor” in Hoensbroek vör un breid limburgs publiek. Twiee bösse met Fenks kwoome mej nao Kasteel Hoensbroek en maakdje dao un geweldj-ig fieëst.  


In 1998 kwoom d’r un cd-singel uut met als titel: “Dao stieëte toch”.
De optraejes blêeve beej maximaal 3 kieer per jaor en d’r woort gespuueldj op ut doeerbieterstoernooi, vastenaovundjzaoterdig, op Schoor same met Plat Wieers.


In 2000 goof de toenmalige drummer “de Preens van de verkusnejjers” aan d’r mej te wille stoppe. Zien plaats woort ingenoeeme doeer Trevor Nuyten.  In det jaor woort auch de 3e Laajf-cd “Woee” opgenoeeme.  
In de jaore daonao spuueldje H & de GZ regelmaotig in de regio, van Stramproy tot Hunsel, van Ni-j Wieert tot Ittervoort.


Ein van de hoeegtepeunt woor ut optraeje vör 5000 minse tieedus us OLS op Bosseve samemet Rowen Heze. Auch woor H & de GZ presênt op ut 6x11-jaorig bestaon van VV de Rogstaekers.
In 2003 brachte H & de GZ eur veurluipig leste Laajf-cd uut “Vuuer eur naas”. Aansloeetendj goof Väöske Ongersteur aan te wille stoppe. Ben Penders (opticien Heytse) kwoom d’r beej en saame met Väöske Ongersteur werkdje ze nog saame mej aan de cd woeenao Väöske ut stekse overdrôog aan Ben Penders.
Tot de daag van vandaag spuuele H & de GZ neet mieer as unne kieer of drei pur jaor. Eeders kieer weer un geweldj-ige happening. De leste optraejes waere H & de GZ vergezeldj doeer misschien wul de beste saxofonist van hieel Bosseve : Djek van Tetteroode.


Eeder optraeje van H & de GZ stieet weer garânt vör spektakel, knauwel, flauwekeul, loompe kâl en geweldj-ige muziek.  
Neet vör niks bestieët Harry & de gebroeëke Zwiêgelkes al 11 jaor.
Onlangs haalde Harry (en Zwiêgelkes) de pers nog met zijn Flashmob op de oude markt en speelde ze Bospop nog plat.

Dikke kans dat dit ook tijdens het Schoeële Vastelaovundjfieëst op de oelemarkt gaat gebeuren.

BRIEF: Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Philips van Horne SG, Het College en Het Kwadrant

Weert,  februari 2011


Beste ouder(s)/verzorger(s),

Op vrijdag  17 februari 2012 wordt er voor de 7e keer het “Schoeële Vastelaovundjfieëst” georganiseerd. Dit feest wordt georganiseerd door leerlingen en leerkrachten van Het College, De Philips van Horne en Het Kwadrant. V.V. de Rogstaekers en Stichting Oelemarkt Promotions ondersteunen deze activiteit. Dit jaar zal het voor het eerst zijn dat bovenbouw en onderbouw gezamenlijk zullen gaan feesten op het plein van de Oelemarkt. Het feest vindt dus niet meer binnen plaats.

Wij willen er een heel mooi feest van maken voor de leerlingen van onze school samen met de leerlingen van de andere 2 Weerter middelbare scholen.

Wat u als ouder/verzorger moet weten is dat dit feest om 16.00 uur begint en tot 22.00 uur duurt. Het heeft geen besloten karakter en is dus niet alleen voor leerlingen van genoemde scholen toegankelijk. Andere geïnteresseerden zoals bijvoorbeeld oud-leerlingen en ouders zijn dus ook van harte uitgenodigd.

De entreeprijs is € 2,00 en de consumptieprijzen van de horecagelegenheden op de Oelemarkt worden aangehouden. Deze bedraagt ook € 2,00 . Via de monitor en posters op de drie scholen wordt bekendgemaakt waar en wanneer de entreekaartjes te koop zijn. Ook bij de ingang zelf zullen nog bandjes verkocht worden.

Op de morgen van het feest worden de entreekaartjes op school ingeruild voor een polsbandje dat dient als toegangsbewijs. De leerlingen jonger dan 16 jaar krijgen een rood polsbandje en de leerlingen boven 16 jaar een groen. De polsbandjes worden ter plaatse omgedaan nadat legitimatie heeft plaatsgevonden en zijn niet overdraagbaar. Neem dus een legitimatiebewijs mee. Ook als je aan de ingang een polsbandje wil kopen.

Als uw zoon/dochter jonger is dan 16 jaar zal hem/haar géén alcoholische drank worden geschonken.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben ingelicht en wensen u en uw zoon/dochter alvast een hele fijne Vastelaovundj!

Met vriendelijke groet,


Werkgroep
Schoeële Vastelaovundjfieëst

Schoeële Vastelaovundjfieëst

ook op:


  • Facebook: schoeële vastelaovundj
  • twitter:   @vastelaovundj12
  • hyves: vastelaovundj12

Feest met artiesten

 

Het Schoeële Vastelaovundjfieëst belooft weer een groot succes te worden met bekende Weerter artiesten als Ed & Frans, Harry Zelluf (v.d. De Gebroeëke Zwiegelkes) en nog veel meer!

Ed en Frans


Twee vastelaovundjmaffe pur sang. Frans en Ed.

Bekend van de Weerter Bonte Aovundj en vele vastelaovundjactiviteiten zoals “11e  van de 11e”in Maastricht, “Kuit op Zuid” en “de Zoepkoel” in Venlo.

Presentatie en zang.

Met hun bekende wieërter vastelaovundjlitjes en een hoop flauwekul zal dit duo de Oellemêrrentj  in de perfecte feeststemming brengen.

Steliot

                                
Jonge band in het Weertse land.

Timmeren goed aan de weg en speelde al op Van Horne Pop, de voorrondes van Swaampop en bij festiviteiten van “Os Mam”.

Vorig jaar hebben ze het tijdens 1 x 11 jaor jeugdboorebâl van VV de Verkusköp vastelaovundj-feestmuziek gebracht.

Van de Philips van Horne; Eloy, Martijn M, Martijn S, Jeroen en Björn…….STELIOT.
D’r …aan!

Holle Klot

 

Noem de 4 No Tuxedonaren van het allereerste uur; Fer Koolen (zang / toetsen / gitaar), Paul Lenders (gitaar / zang), Pieter Dekkers (drums / zang), Ruud Delissen (basgitaar / zang). Voeg daarbij de No  Tuxedo-toetsenist met de langste staat van dienst, Rob Mennen (toetsen / zang). Schud dit flink door elkaar en zet het samen weer op een podium…..wat krijg je dan…..Holle Klot. Feestmuziek door 5 ervaren rotten in het vak die gewoon lol hebben onder mekaar en met het publiek.
      


“Wilhelmien & Mark Fontijn”   

 

Mark (oud-leerling Philips van Horne) en Wilhelmien hebben al op vele podia gestaan, vele feesten van muzikale klanken voorzien.

Inmiddels niet meer weg te denken uit de Weerter vastelaovundj.

Al jaren vertolkers  van dialectmuziek tijdens het de diverse  vastelaovundj-feesten.

Met “Retteketet “ zijn ze de winnaars van de  Wieërter Vastelaovundjschlager 2012.

"3 of Us”

 

Een trio met de power van een band. Ruim 7 jaar ervaring….en met die ervaring weten ze van ieder feest een knalfeest te maken.

Dat belooft wat!

Copyright Webmaster PvH