Eerbetoon aan componist en tekstschrijver Frans van der Heijden

Muziekprogramma “Boem” in Munttheater

Als eerbetoon aan de in januari 2010 overleden arrangeur, componist, tekstschrijver en muziekleraar Frans van der Heijden (1935-2010) wordt op zaterdag 19 en zondag 20 november een avondvullend muziekprogramma opgevoerd  in het Munttheater in Weert.

 

Centraal in het programma staan The Streetsingers o.l.v. Noel Seerden en een orkest o.l.v. van zijn zoon en Night of the Proms arrangeur / gitarist, Franck van der Heijden.

Naast de talentvolle Rhytm&Blues band “Route 66” zullen ook bekende solisten uit Weert en omgeving hun medewerking verlenen: o.a. Roos Visser, Angelique Wijen, Joss Mennen en Fons Heuvelmans.


Kaartjes à 10 euro zijn verkrijgbaar bij het Munttheater of via www.munttheater.nl

 

 


Een jaar geleden is een productieteam van enkele Weerter docenten gestart met de voorbereiding van een “Frans van der Heijden Tribute “.


Uit het enorme oeuvre Van der Heijden heeft dit  productieteam een gevarieerd programma gemaakt van ballads, pop-, jazz-, blues-, vastelaovundj en musicalliedjes.  


De meeste nummers komen uit de vijftien musicals die Frans van der Heijden tijdens zijn leven heeft geschreven .
Frans van der Heijden was vanaf de jaren zestig (tot 1987...) muziekleraar op het Bisschoppelijk College. Vanaf de begin jaren ‘70 tot zijn pensionering was hij ook als muziekleraar verbonden aan de Philips van Horne scholengemeenschap.

 

Philips van Horne als "muziekschool"
Voor de Philips van Horne zijn de muziekactiviteiten van Frans van der Heijden mede bepalend geweest voor datgene wat de school nu op cultureel en muzikaal gebied heeft opgebouwd:  een “muziekschool”met evenementen als het Van Horne Muziekgala, Van Horne Pop en Van Horne Unplugged.

 

Ook heeft hij als prominent medeauteur van de Methode “Muziek op Maat”  een belangrijke rol gespeeld binnen het (muziek)onderwijs in Nederland.


Naast zijn activiteiten in het onderwijs heeft Frans van der Heijden talloze arrangementen en composities op zijn naam staan voor Nederlandse artiesten en is hij actief geweest als arrangeur voor de Rogstaekers uit Weert.
--------------------------------------------------

MUZIEKPROGRAMMA IN HET MUNTTHEATER ALS HOMMAGE AAN FRANS VAN DER HEIJDEN:

19 EN 20 NOVEMBER 2011

Kaartjes à tien euro bij balie Munttheater of www.munttheater.nl

 

Copyright Webmaster PvH