Directeur Harry Balk: "Aangetroffen asbest wordt zo spoedig mogelijk verwijderd"

In een brief aan ouders, leerlingen en personeel heeft locatiedirecteur Harry Balk melding afgelopen week melding gemaakt van de aanwezigheid van asbest in het hoofdgebouw van de Philips van Horne. Het gebouw van de "Philips" stamt uit 1976.

Vorig jaar heeft het College van Bestuur van LVO in Sittard op eigen initiatief besloten bijzondere aandacht te besteden aan brandveiligheid, legionella en asbest in schoolgebouwen.

Voor alle drie deze thema’s zijn inventarisaties gestart. Inmiddels heeft het ministerie van OCW alle besturen verplicht om asbestinventarisaties uit te voeren in schoolgebouwen.

In de praktijk blijkt, dat in alle schoolgebouwen die vóór 1994 zijn gebouwd, asbest wordt aangetroffen.

 

Op  drie plaatsen in de Philips van Horne is asbest aangetroffen.

De maatregelen richten zich op de volgende locaties:

  1. Boven op het systeemplafond bij de ingang van kantine De Toren.
  2. Boven op het systeemplafond in de doorgang van de achterdeur van de personeelskamer naar de hal.
  3. Op de vierde verdieping, uitsluitend in de verwarmingsketelruimte.De ketelruimte wordt z.s.m. van asbestresten gezuiverd. Deze ruimte is en blijft afgesloten tot deze schoon is; er is dus geen gevaar.

 

Alle plafondplaten in deze ruimten worden z.s.m. vervangen en het frame wordt schoongemaakt.

 

Harry Balk: "We vinden als directie veiligheid en gezondheid uiteraard erg belangrijk. Daarom hebben we afgesproken dat er zo nodig meteen (nood)maatregelen worden genomen als asbest wordt aangetroffen.

Het spreekt voor zich dat asbest door een daarvoor gecertificeerd bedrijf wordt gesaneerd, daar waar dat noodzakelijk is. Asbest is immers niet per definitie gevaarlijk. Zolang wij de plafondplaten met rust laten, is er geen gevaar."

 

Copyright Webmaster PvH