Leerlingen onderwijzen leerlingen op Dag van de Talen: Met talen kom je verder!

Naar aanleiding van de Europese Dag van de Talen, maandag 26 september, gaan tien TTO leerlingen van 3 vwo  en 3 havo naar hun oude basisschool om daar een korte Engelse les te geven.

 

Vanwege de Weerter Kermis worden niet alle lessen op de maandag gegeven. Ook op vrijdag 23 september en donderdag 29 september bezoeken leerlingen hun basisscholen.

 

Onder het motto "Met talen kom je verder" worden de volgende scholen in de regio bezocht:

  • Nassauhof (Moesel,vrijdag 23 september, 14.00 uur),
  • De Firtel (Stramproy,vrijdag, 23 september, 14.00 uur),
  • De Schatkist (Budel, maandag 26 september, 13.15 uur),
  • De Verrekijker (Ell, maandag 26 september, 13.15 uur) en
  • De Sprong (Weert, donderdag 29 september, 13.15 uur).

De volgende leerlingen gaan les geven: 

Vrijdag 23 september: Leo Verkoelen, Celine Custers, Milou Raemaekers en Alke Takken

Maandag 26 september: Evi Hendrikx (v3d), Fred Buch, Stan Lasaroms en Jeroen Willems (h3d)

Donderdag 29 september: Steven Dings en Thijs Keur (v3d).

 

Informatie:

Craig.A. McMorland,
Docent Engels

------------------------------------------------------------------------------

Leerlingen onderwijzen leerlingen!

 

In een snel veranderend en steeds mobieler wordend Europa verdwijnen oude taalgrenzen en wordt de beheersing van talen steeds belangrijker. Voor leerlingen, jong en oud, is het motiverend om te ontdekken hoe goed ze zich al in een vreemde taal kunnen redden.

 

De tweetalige scholen (tto-scholen) voor voortgezet onderwijs in Nederland schenken op deze bijzondere dag aandacht aan het taalonderwijs, niet alleen op de eigen school, maar met name ook op basisscholen in de omgeving. Tto-leerlingen zullen dan naar hun oude basisscholen terugkeren om daar aan leerlingen van groep 7 of 8 een les in het Engels (en in één geval Duits) te verzorgen. Zo gaan leerlingen leerlingen onderwijzen, een unieke ervaring voor zowel de jonge lesgevers als de minstens zo jeugdige lesnemers!

 

De tto-leerlingen zullen deze lessen samen met hun mentoren en vakdocenten voorbereiden. De uitvoering wordt echter aan de tto-leerlingen zelf overgelaten. De inhoud van de lessen heeft veelal een internationaal karakter. Voor deze lessen wordt onder meer gebruik gemaakt van het boekje met talentips dat is gemaakt door het Linguacentrum van het Europees Platform, de coördinator van deze Dag in Nederland. Meer informatie over de Dag van de Talen alsook een overzicht van andere activiteiten is te vinden op www.europeesplatform.nl/dagvandetalen

 

 

 

 

De Europese Dag van de Talen wordt in Nederland gecoördineerd door het Europees Platform – internationaliseren in onderwijs. De Europese Dag van de Talen is tot stand gekomen op initiatief van de Raad van Europa en wordt ondersteund door het Ministerie van OCW.

 

Voor een overzicht van alle talenactiviteiten van het Europees Platform:

www.europeesplatform.nl/talen

 

 

Meer informatie over tweetalig onderwijs in Nederland vindt u op www.tweetaligonderwijs.nl

 

Copyright Webmaster PvH