Drie avonden Van Horne Muziekgala in het Munttheater met veel muzikaal talent


Het 28e Van Horne Muziekgala van de Philips van Horne in Weert vindt dit jaar plaats op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 maart in het Munttheater.


De school heeft in de loop der jaren met het Muziekgala een reputatie opgebouwd in het presenteren van talentvolle muzikanten en dansers.  Diverse leerlingen die naar het conservatorium gaan zijn van de partij.


Programma
Het Van Horne Muziekgala in het Munttheater biedt elk jaar weer een kwalitatief hoog  programma met talloze muzikale acts variërend van solo optredens tot grote groepen, van klassiek tot modern.

In deze 28e editie zijn er vertolkingen van o.a. Robbie Williams, John Mayer, Cindy Lauper, Total Touch, E. Elgar, S. Rachmaninov, en Anouk.

 

Modern ballet en streetdance hebben al jaren een eigen plaats verworven binnen het Van Horne Muziekgala. Evenals vorig jaar wordt het Gala geopend met de dansgroep van LO docente Carolien Peters.



Eindexamenopdracht
De examenklassen van het vmbo, havo en vwo presenteren deze avond hun praktische opdracht als onderdeel van het eindexamen. De leerlingen bedenken zelf het thema, maken arrangementen en interpretaties, bepalen zelf de choreografie en voeren de eindregie m.b.t. tot hun examenact.

Het Gala 2012 wordt afgesloten met de Philips van Horne bigband en het Philips van Horne Bovenbouwkoor. Zij brengen een spetterende interpretatie van het nummer “Good God” van Anouk.



Het Muziekgala staat onder leiding van de vijf muziekdocenten van de Philips van Horne: Sharon van Dael, John Gerits, Ralf Hamer, Sven Heijman en Fons Heuvelmans.

Het Van Horne Muziekgala begint om 19.30 uur.
Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar in de UITbalie van het Munttheater of via de website:
www.munttheater.nl

 

Van Horne Muziekgala 2011 (PvH-archief)

Foto's PvH-archief 2011: Lisanne Bosch

Achtergrondinformatie “Van Horne Muziekgala”


VOCO op Philips van Horne
Met ingang van het schooljaar 2008-2009 is de Philips van Horne scholengemeenschap gestart met een samenwerkingsverband (“VOCO”) met het Conservatorium van HSZuyd in Maastricht.
VOCO is de afkorting van VOortgezet Onderwijs en COnservatorium. Het biedt jong muzikaal talent een uitstekende mogelijkheid om tegelijkertijd een volwaardige havo/vwo-opleiding en de best mogelijke voorbereiding op het muziekvakonderwijs aan het Conservatorium voor Muziek te Maastricht te volgen.
De Philips van Horne ziet deze samenwerking als een logische stap tot verdere ontwikkeling van haar muziekonderwijs. De school staat bekend om haar muzikale talenten. De aansluiting op het hoger onderwijs zal door dit samenwerkingsverband sterk verbeterd worden.




Van koffieconcert op zondagochtend tot het Van Horne Muziekgala 2012

Het begon allemaal in 1984 met een sfeervol koffieconcert op zondagochtend in de aula..Dit was de opmaat naar een lange reeks “Muziekavonden” in de aula.


John Gerits, een van de grondleggers van het Muziekgala: “In de beginjaren was het muziekgala nog gewoon “muziekavond” die in de aula van school werd gehouden. Voor die tijd was dit een prima podium. Echter door de techniek werden we als organisatie vaak op de proef gesteld. Enkele minuten van tevoren vielen bijvoorbeeld een aantal microfoons uit. Om dit soort problemen te voorkomen en om de leerlingen een echte theateromgeving te bieden zijn we uitgeweken naar het Munttheater.”


Gerits:”Een van de acts die ons is bijgebleven is de minimusical Grease uit 1998. die Peter van Laer en Carla de Waal met hun cluster havo 5 hebben gepresenteerd.  


Verder zien we ieder jaar dat de aanpak van het muziekgala zowel aan de kant van de organisatie als bij de leerlingen steeds professioneler wordt. Ook in de organisatie worden de leerlingen steeds meer betrokken. Zo is er een team van leerlingen die achter de schermen alles in goede banen leidt. Bij de audities worden ook leerlingen betrokken die meebeslissen.
Ook de optredens die de leerlingen van de eindexamenclusters ieder jaar voorbereiden zijn van een hoge kwaliteit.”

-------------------------------------------------------------------------

Uitstekende muzikanten: van Hans Teeuwen tot Linda Smeets en Frank van der Heijden…

 

 

In totaal hebben ca. 240  schoolgroepen(!) en duizenden leerlingen de afgelopen 28 jaar meegedaan aan zowel Van Horne Pop als  het Van Horne Muziekgala.

Een indrukwekkend aantal groepen en beroepsmusici met Philips van Horne-roots zijn nog steeds actief in de nationale en Midden-Limburgse muziekscene en zijn hun carrière ooit begonnen bij “Van Horne Pop” of het Van Horne Muziekgala.


• Rogier van Wegberg docent conservatorium Enschede, bassist o.a. van Night of the Proms en band van DO; geluidsmixage TV- en CD Night of the Proms
• Frank van der Heijden  gitarist, arrangeur, dirigent (o.a. arrangeur van Night of the Proms; producer van rockviolist David Garrett; bewerking van de NOS tune “Met Het Oog op Morgen”
• Ron Kessels (Nieuw-Zeeland, geluidstechnicus van o.a. Muse, Silverchair en Snow Patrol)
• Ian van den Berk (violist)
• Arno Schlijper; o.a. docent ArtEZ Popacademie; toetsenist in o.a. Seven Eleven, DO,   
   Dancing with the stars.
• Michiel van Horen (o.a. Radio 2, 3FM, zanger van Dogman en Go to the Max)
• The Wild Specialities
• Starfish Bowl
• Guarantee
• Meadow
• SAT2D (Pinkpop 2008)
• Merijn Smeets
• Roos Visser (zangeres)
• Carla de Waal (zangeres)
• Linda Smeets (zangeres; o.a.bij Rowwen Hèze)
• Rita Scheffers (dirigente van o.a. Giocoso)
• Ramon Lormans (percussionist) docent conservatorium Amsterdam,
• Rob Mertens (bassist).

Copyright Webmaster PvH