Bijeenkomst buurtbewoners en leerlingen van de Philips van Horne


De bijeenkomst op vrijdag 22 oktober maakte onderdeel uit van het fietsersproject dat op de leefbaarheidsagenda van de wijken Groenewoud en Biest staat. Dit project bestaat uit verschillende onderdelen met als doel de jeugd meer bewust te maken van de gevolgen van onveilig fietsgedrag.



Om een compleet beeld te krijgen van de zorgen van de bewoners en de beweegredenen van het gedrag van de jeugd, werd er op vrijdag 21 oktober j.l. een bijeenkomst georganiseerd.

Op een leerzame gezellige manier gingen wijkbewoners en scholieren met elkaar in gesprek en bezochten enkele verkeersknelpunten in de wijk.



Onder toeziend oog van afgevaardigden  van  de Politie, Gemeente Weert, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg  (ROVL),  De Fietsersbond, Punt Welzijn en de wijkraden Biest en Groenewoud gingen de deelnemers aan de slag.

De leerlingen hebben, onder deskundige begeleiding van een zestal studenten van de kunstacademie Maastricht, samen  met  de buurtbewoners een aantal posters gemaakt.

Na  afloop van de bijeenkomst zijn de posters  in de wijken rondom onze school aan lantaarnpalen bevestigd.



De buurtbewoners en de leerlingen van de Philips van Horne  s.g.hebben  laten zien dat er gewerkt wordt  aan het probleem “onveilig verkeersgedrag” en “overlast”.

 


De Philips van Horne hoopt met dit initiatief een verbetering in gang te zetten van het plaatselijk
verkeersgedrag.


Meer informatie?

Yvonne Engelen
Verkeerscoördinator

Foto's:

Yvonne Engelen e.a.

Copyright Webmaster PvH