Leerlingen voeren zelfgeschreven toneelstukken op in Munttheater.

Op maandag 30 en dinsdag 31 januari nemen onze CKV leerlingen deel aan het theaterproject. De voorgaande jaren hebben de leerlingen in de CKV lessen al zelfgeschreven toneelstukken uitgevoerd in het CKV lokaal voor een klein publiek.

 

Dit jaar gaan we naar het Munttheater!

 

De leerlingen van havo 4 en vwo 4 krijgen de mogelijkheid om, in een professionele omgeving en ondersteund door de technici van het Munttheater, hun toneelstukken op een groot theaterpodium uit te voeren.

 

In de vorige periode hebben de leerlingen in groepen aan de voorbereidingen gewerkt. Sommige leerlingen zijn begonnen met het schrijven van het script, andere met het verzorgen van kleding, grime en rekwisieten. Ook de regie is in eigen handen van de leerlingen.

De scripts worden door (aankomende) professionals beoordeeld. Oud-leerling Sandra Verstappen, studente theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, heeft de scripts doorgelezen en van commentaar voorzien. Op dit moment is iedereen bezig om de teksten te leren en wordt er druk geoefend.

 

Op maandag 30 januari zijn de klassen H4a, H4b, H4c, V4a en V4c aan de beurt. Op dinsdag 31 januari zullen de leerlingen van H4d, H4e en V4b op de planken staan.

 

 

Tekst: Pascal Cardinaal

 

Copyright Webmaster PvH