Wethouder Cardinaal ontvangt de "best vertaalde folder"

 

Wethouder Toerisme en Recreatie John Cardinaal van de gemeente Weert kreeg in Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man op woensdag 28 maart drie folders aangeboden.

 

In het kader van het opleidingsonderdeel "exploring styles of writing" heeft klas V4 IB van het Philips van Horne de opdracht gekregen de folder van het centrum te vertalen in het Engels.

Onder leiding van hun docent Engels Heidi van Rooyen ging de klas voortvarend aan de slag. Drie leerlingen, te weten Pim Horsman, Jorik Franssen en Jori Mulders wonnen uiteindelijk een prijsje vanwege "de best vertaalde NMC-folder in het Engels".

 

Oud-docent Engels, Frits de Waal, maakte de winnaars bekend.

 

Naast de vertaling in het Engels werd tegelijkertijd een vertaling in het Duits en Frans uitgereikt aan de heer Cardinaal.

 

Deze vertalingen werden gedaan door respectievelijk de heer Remer en de heer Van de Munckhof, docenten aan het Philips van Horne.

De leerlingen werden ontvangen door de heer Pim Sluijter, voorzitter van Stichting Natuur- en Milieu Educatie.

 

Uit handen van educatief medewerkster Anja Akkermans kregen de leerlingen hun prijsje en hun docente kreeg een duurzaam cadeau, namelijk een certificaat van Stichting Trésor dat "recht geeft op één vierkante meter tropisch regenwoud".

Vwo 4 leerlingen (IB Engels) in het Natuur en Milieucentrum

WINNENDE FOLDER  IN DE ENGELSE TAAL...

Copyright Webmaster PvH