LVO Weert ondersteunt pogingen “behoud KMS voor Weert”

In de aula van Het College Weert vond donderdag 6 oktober de ondertekening plaats van de Intentieovereenkomst tussen de KMS en het Middelbaar Onderwijs (Philips van Horne, Het College en Het Kwadrant) in Weert .

 

John Hausmans, lid van de Centrale directie LVO Weert, ondertekende de overeenkomst namens het Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO-Weert.


Symbolisch deelde de kolonel van de KMS Weerter vlaai uit aan de participanten. Iedere deelnemer ontving een stuk vlaai met daarop het logo van zijn organisatie.

 

Samen vormden de vlaaistukken een hele vlaai. De gedachte erachter is: samen staan we sterk! Onder de aanwezigen waren onder andere burgemeester Jos Heijmans, wethouder Anton Kirkels, wethouder Harrie Coolen, Gedeputeerde Mark Verheijen en vertegenwoordigers van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), Gilde-opleidingen, Leeuwenborgh opleidingen en de Provincie Limburg. Deze partijen spreken de intentie uit een samenwerking te willen realiseren tussen de KMS en het Middelbaar Onderwijs in Weert.

 

telt dat dit alternatief een veel hoger financieel en maatschappelijk rendement heeft dan sluiting van de KMS. Wethouder Anton Kirkels: "Verplaatsing van de KMS naar elders is kapitaalvernietiging.

Door dit alternatief uit te werken, wordt het mogelijk de KMS voor Weert te behouden én om de militaire opleiding te laten doorontwikkelen tot dé kazerne van de toekomst door samenwerking tussen Middelbaar Onderwijs en KMS!

Iets wat niet alleen het defensieonderwijs, maar ook het reguliere (burger)onderwijs ten goede komt. Zowel financieel als onderwijskundig een forse win-win situatie."



Maandag 10 oktober reist een delegatie af naar Den Haag waar ze het alternatief  'De vermaatschappelijking van de KMS als spil voor Middelbaar Onderwijs in Weert' voor het voetlicht brengen bij minister Hans Hillen van Defensie. In november wordt definitief een besluit genomen of de KMS wel of niet in Weert blijft.


 
(Met dank aan Arjanne van Voorst van Het College)

Copyright Webmaster PvH