Directie LVO Weert presenteert plannen voor samenwerking aan personeel en drie MR-en

Onder het motto "Samen bouwen aan toekomstbestendig onderwijs" presenteerden de centrale directieleden van LVO (*) Weert Marianne van Wegberg en John Hausmans maandag 14 november het langverwachte onderwijsplan voor de drie middelbare scholen in Weert.

 

Waren het maandag de gezamenlijke medezeggenschapsraden die uitgebreid geïnformeerd werden, dinsdag 15 november was het personeel op de drie scholen aan de beurt. 

Het personeel van de Philips van Horne kreeg dinsdagmiddag in de F-aula uitleg van sectordirecteur Jeroen Vegter.

 

De twee belangrijkste doelgroepen in de regio Weert, de basisscholen en de ouders van de groep 8 leerlingen, zijn eveneens geïnformeerd over de nieuwe situatie in het Weerter onderwijsland.

 

Ingrijpende verandering voortgezet onderwijs in Weert

De tweede herschikking in Weert binnen acht jaar heeft alles te maken met de toekomstige demografische ontwikkeling.

Het aantal leerlingen neemt de komende jaren verder af met zo’n 25%.

Daarom willen de drie scholen in Weert voor voortgezet onderwijs (de Philips van Horne scholengemeenschap, Het College en Het Kwadrant) de komende jaren de samenwerking verstevigen.

 

“Daardoor kunnen we voor Weert en omgeving een kwalitatief goed en samenhangend onderwijsaanbod overeind houden met veel mogelijkheden voor leerlingen. Dan kunnen we blijven werken aan aantoonbare kwaliteit en innovatie ten behoeve van de leerling”, aldus de directieleden Van Wegberg en Hausmans.

 "Eén gezamenlijk aanbod voor voortgezet onderwijs in Weert, dat zijn kwaliteit behoudt en waarbinnen leerlingen kunnen kiezen uit het uitgebreide pakket aan mogelijkheden zoals bijvoorbeeld TweeTaligOnderwijs, technasium, sport en cultuur"

 

De huidige scholen veranderen daardoor als het ware in locaties voor verschillende schooltypen.

 

In augustus 2012 worden de eerste stappen gezet. Dan start mavo leerjaar 1, 2 en 3 aan de Wertastraat (locatie Philips van Horne) en vmbo basis/kader leerjaar 1, 2, 3 en 4 aan de Thornstraat (locatie Het Kwadrant).

 

Havo / mavo op Philips van Horne en vwo (atheneum en gymnasium) op Het College

In augustus 2013 gaat de nieuwe instroom van havo leerlingen vanuit groep 8 naar de Philips van Horne aan de Wertastraat en de atheneum- en gymnasiumleerlingen gaan naar de Parklaan (locatie Het College).

 

“Zo hopen we samen met ouders en leerlingen te bouwen aan een toekomstbestendig onderwijs”, aldus de Centrale directie van LVO Weert.

* LVO = Limburgs Voortgezet Onderwijs

Foto's: Jan Leenders

Dagblad de Limburger (donderdag 17.11.2011)

Philips van Horne sectordirecteur Jeroen Vegter ontvouwt de onderwijsplannen voor de ca. 110 aanwezige personeelsleden in de F-aula.

Na afloop van de presentatie werden er vragen gesteld over o.a.

  • "het toenemen van de druk op de groep 8 leerkracht inzake advisering naar een hoger niveau",
  • "speerpunt tto op de Philips in relatie tot Philips van Horne tto leerkrachten"
  • "inhoudelijke verschil tussen vmbo t en mavo met het oog op de toekomst"
  • "wanneer heb je waar welke docenten nodig?"

"

Copyright Webmaster PvH