Toneelstuk “Crisis” voor derde klassen Philips van Horne.

In de F-aula wordt op maandag 26 en woensdag 28 maart voor alle derde klassen van de Philips van Horne het toneelstuk "Crisis" opgevoerd.

 

“Crisis” is een toneelstuk over een bijzonder actueel thema. Het gaat o.a. over geld en geld uitgeven.
Het stuk wordt uitgevoerd door Theatergroep PlayBack.

Deze groep maakt interactief theater voor jongeren en speelt op middelbare scholen en theaters door heel Nederland.
Dit schooljaar speelt Playback haar 1000e voorstelling.



Over "Crisis"
Hoe komt het dat een meisje van 16 ’s nachts in haar gestreepte pyjama over straat gaat met 1000 euro in een plastic zak?
Onze economie raast en jongeren draaien op volle toeren mee.

Geld uitgeven is statusverhogend.

Met hippe spullen kun je uitdrukken wie je bent en waar je bij hoort. Als je de media moet geloven is het hebben van geld vanzelfsprekend. Praten over schulden lijkt daarom taboe. Hoe ga je om met de verleiding om veel geld uit te geven?


In Crisis worden drie jongeren gevolgd die op totaal verschillende wijze in conflict zijn met geld: Ferry vindt het normaal om altijd geld te hebben, maar verliest van de ene op de andere dag al zijn inkomsten. Karen moet dealen met een schuld die ze niet aan zag komen en Demi vecht om zich niet te verliezen in de verleidingen van de koopjesmarkt.

 

Een ingewikkelde financiële kwestie zet de onderlinge verhoudingen op scherp en Ferry dreigt het meisje waar hij echt iets om geeft voor 1000 euro te verliezen.


Crisis is een snelle, dynamische en zeer uitdagende voorstelling waarin het publiek volop mee doet. Samen met de jongeren onderzoeken de acteurs de grenzen en mogelijkheden, maar ook de betekenis van-en de omgang met geld.


Aan bod komen thema’s als verleiding, status en schuld. Binnen de interactieve gedeeltes in de voorstelling nodigt PlayBack de jongeren uit op de spelvloer en daagt ze uit tot een gesprek.


"Crisis" werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

MAANDAG 26 MAART

Maandag 26 maart:

10.20 - 11.50 uur: V3A en V3B.

De  reguliere les het 3e en 4e uur vervalt.

Let op: De vakdocent is dan begeleider van de klas bij het toneelstuk in F-aula. Het 5e uur is weer gewoon les.
                               

 

13.40 - 15.10 uur: V3C en V3D.

De  reguliere les het 6e en 7e uur vervalt. Let op: De vakdocent is dan begeleider van de klas bij het toneelstuk in F-aula.

WOENSDAG 28 MAART

10.20 - 11.50 uur: H3A en H3B.

De reguliere les het 3e en 4e uur vervalt. Let op: De vakdocent is dan begeleider van de klas bij het toneelstuk in F-aula. Het 5e uur is weer gewoon les


13.40 - 15.10 uur: H3C, H3D en H3E.

De  reguliere les het 6e en 7e uur vervalt. Let op: De vakdocent is dan begeleider van de klas bij het toneelstuk in F-aula.

Copyright Webmaster PvH