Onderwijsconferentie over visie op onderwijs in Weert

Ongeveer 90 leerlingen, ouders, (ondersteunend-) onderwijspersoneel, teamleiders en (centrale) directieleden woonden dinsdag 1 november in Het Kwadrant een conferentie bij over "Onderwijsvisie LVO Weert".

 

Marianne van Wegberg, lid van de centrale directie van LVO Weert, leidde de conferentie in met een uiteenzetting over het doel van de middag: "het concretiseren van een onderwijsvisie en het vergroten van het draagvlak voor vernieuwing".

 

Daarna werd er in een tiental gespreksgroepen gepraat over belangrijke aandachtspunten binnen het onderwijs in Weert.

Ook werd een "top tien" van "onderwijs-kernwaarden" besproken, toegespitst op diverse schooltypen.

De gespreksgroepen waren georganiseerd per leerstroom (praktijkonderwijs, vmbo BK, vmbo GT,  havo, vwo, gymnasium etc.).

 

Opmerkelijk was de prominente rol die ouders en leerlingen van de uitgebreide Philips van Horne delegatie vervulden bij de plenaire verslaggeving vanuit de gespreksgroepen.

 

Aan het slot van de vergadering deed Van Wegberg nog een oproep aan de conferentie om ook in het verdere proces "mee denken over de toekomstige ontwikkeling van het Weerter onderwijs".

 

Tot teleurstelling van de aanwezigen kon Marianne van Wegberg nog geen mededelingen doen over "hoe het middelbaar onderwijs in Weert komend schooljaar vorm gaat krijgen".

 

"De Centrale Directie van het LVO Sittard is nog steeds bezig met het bestuderen en doorrekenen van de  diverse scenario's. We hopen de komende weken een voorstel te ontvangen", aldus Van Wegberg.

 

Een van de deelnemers aan de conferentie memoreerde dat "met name de leerkrachten van de basisscholen en ouders van toekomstige brugklassers nog steeds geen duidelijkheid hebben gekregen over de plannen voor het komend schooljaar 2012-2013."

 

 

Foto's:
Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH