Schoeële Vastelaovundjfieëst 2012 op de Oelemarkt is nog even wennen...

Naar schatting meer dan 650 leerlingen bezochten vrijdag 17 februari de eerste editie van het Schoeële Vastelaovundjfieëst 2012 op de Oelemarkt.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Weerter scholierencarnaval vond het feest in de open lucht plaats.

De organisatie was in handen van de drie middelbare scholen Het Kwadrant, Het College en de Philips van Horne in nauwe samenwerking met de Stichting Oelemarkt Promotion en uiteraard VV De Rogstaekers.

 

De Oelemarkt was voor dit buitenfestijn afgezet en er stond een podium.

Diverse befaamde Weerter artiesten en bands zorgden voor de muziek zoals: Ed en Frans
Steliot, Holle Klot, “Wilhelmien & Mark Fontijn”, "3 of Us” en Harry Zelluf (van de  Gebroeëke Zwiegelkes)

 

Een van de organisatoren, Philips van Horne docent en "carnavalist" Bert van Dijk was niet ontevreden over de opkomst: "De leerlingen moeten er nog aan wennen, zo'n openluchtfeest hier in Weert. In Sittard en Roermond zijn deze scholierenfeesten een daverend succes. De aanwezige leerlingen praten dit zonder meer rond en dat is de beste reclame. Je moet het gevoel krijgen dat je iets gemist hebt. Volgend jaar zal het feest nóg drukker bezocht worden. In ieder geval was de sfeer geweldig."

 

In de jaren zeventig, tachtig en negentig was de Philips van Horne beroemd om haar Carnavalsbals in "De Poort van Limburg". Jaren achter elkaar werden er bezoekersaantallen geregistreerd tussen de 1100 en 1400 leerlingen.

 

Het "Philips-Bal" was voor de schoolgaande jeugd in Weert het ultieme begin van de Vastelaovundj.

Foto's: Truus Haex

Lerarenbal in de Gotcha...

Copyright Webmaster PvH