Wiskunde Olympiade

Zeven leerlingen van Philips van Horne dringen door tot tweede ronde Wiskunde Olympiade

31 leerlingen uit havo 4, havo 5, vwo 4, vwo 5 en vwo 6 hebben op vrijdag 27 januari deelgenomen aan de eerste ronde van de 51e Wiskunde Olympiade.
 
In deze eerste ronde krijgen de leerlingen twee klokuren de tijd om een twaalftal wiskundige problemen op te lossen. 8 meerkeuzevragen met een keuze uit 5 antwoorden en 4 vragen waarbij het antwoord zelf geformuleerd moet worden.
 
Er deden dit jaar landelijk 270 scholen mee met in totaal 5574 leerlingen. Van deze 5574 leerlingen zijn er 811 die doorgaan naar de tweede ronde en van de Philips van Horne zijn dat er maar liefst 7.
Deze zeven leerlingen zijn:
 Jeroen Bruekers (V5), Stan Camp (V4), Bart Doensen (V4), Paul Horikx (V5), Johno van IJsseldijk (V5), Sven van de Kruijs (H5) en Tom van der Sande (H4).  
 
De tweede ronde wordt op 23 maart op 12 universiteiten gehouden.
In deze tweede ronde krijgen de leerlingen een toets van 2,5 uur bestaande uit 5 B-opgaven en 2 C-opgaven. Bij de B-opgaven is het antwoord steeds een getal, bij de c-opgaven is de manier van oplossen ook van belang en moet duidelijk beschreven worden.

De beste 130 leerlingen bij de tweede ronde worden vervolgens uitgenodigd voor de finaleronde op 14 september. Daarna worden nog een achttal leerlingen geselecteerd die ons land zullen vertegenwoordigen op de Internationale Wiskunde Olympiade in juli 2013 in Colombia.
 
Er wordt bij de eerste ronde ook nog een scholenprijs uitgereikt. De scholenprijs gaat naar de school met de hoogste somscore van de beste vijf leerlingen. De Philips van Horne is hierbij op een verdienstelijke 8e plaats geëindigd (van de 270 deelnemende scholen).

De redactie feliciteert de leerlingen met deze geweldige prestatie en wensen hen heel veel succes bij de tweede ronde.
 
wedstrijdleider: Gerard Ceelen

Copyright Webmaster PvH