EU BACK TO SCHOOL: POLITICI EN AMBTENAREN BRENGEN EUROPA TOT LEVEN OP HUN OUDE SCHOOL

Op uitnodiging van staatssecretaris Ben Knapen, hebben ruim 150 politici en ambtenaren op maandag 31 oktober gastlessen verzorgd op hun oude middelbare school. Tijdens de gastlessen werd er gesproken en gediscussieerd over diverse aspecten van Europa.

 

Op de Philips werden de gastlessen gegeven door oud-leerling Henk Steuten, die sinds 1998 werkzaam is als accountant bij de afdeling landbouw van de Europese commissie.

 

De leerlingen deden enthousiast mee tijdens het onderdeel waarbij ze door middel van het opsteken van gele en blauwe kaarten mochten reageren op diverse stellingen zoals bijvoorbeeld ‘Europa mag bepalen welke websites jij in Nederland mag bekijken’ of ‘Homohuwelijk zou in heel Europa mogelijk moeten zijn’.

 

Europese bewustwording is een belangrijk onderdeel van het curriculum voor tweetalig onderwijs vandaar dat het ‘Back to School-project’ is aangeboden in de vier TTO-klassen. De gastlessen zijn dan ook grotendeels in het Engels gegeven.

 

Als voorbereiding op de ‘Back to School-lessen’ hebben de TTO-klassen B1O en V2D op basis van de speciaal voor dit project ontwikkelde ‘webkwestie’ een aantal powerpoint-presentaties gemaakt. De beste presentatie wordt binnenkort opgestuurd naar het ministerie van Buitenlandse zaken en dingt mee naar de hoofdprijs: een I-pod touch voor elk lid van de winnende groep.

 

Artikel in "Dagblad de Limburger" op 1 november 2011

(door Frank Clevers)

"Ospels pleidooi voor Europa"

Copyright Webmaster PvH