Vwo-plus excursie tweede klassen naar Luik: "Je suis de Weert..."

"Nu écht Frans praten..."

De klassen V2A, V2B en V2C zijn op donderdag 12 april op excursie geweest naar Luik in het kader van het vwo-plus project tweede klas.

Het doel van de excursie is om de leerlingen te laten ervaren dat ze na bijna twee jaar Franse les het geleerde ook eens in een levensechte situatie kunnen toepassen door middel van het vragen om informatie en het interviewen van Franstalige mensen.

 


Na aankomst rond 10.30 uur werd er eerst een bezoek gebracht aan het moderne TGV-station van Luik, Liège Guillemins. De leerlingen moesten op het station allerlei vragen beantwoorden en informatie zien te verzamelen.


Om 11.00 uur gingen de leerlingen vervolgens te voet naar het centrum van de stad, waar ze in groepjes interviews gingen afnemen bij winkeliers en voorbijgangers.


In de Franse les zijn deze interviews voorbereid, maar nu moest het geleerde ook daadwerkelijk worden toegepast.


Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat ze echt ondergedompeld werden in de Franse taal, en voor sommigen was dat best even spannend!


Nadat de interviews waren afgenomen en uitgewerkt in het boekje, bleef er nog tijd over om wat te gaan winkelen en om 14.30 uur vertrokken de drie klassen  weer met de bus richting Weert waar ze  rond 16.00 uur zijn aangekomen.


De leerlingen maken met hun groepje een werkstukje over de excursie met daarin de antwoorden op de vragen die ze bij het station hebben gemaakt, de uitwerkingen van de verschillende interviews en een reflectie op de voorbereidingen en de excursie zelf.

 


Het was een gezellige en leerzame dag!

Foto's en tekst: Karin Meeuws

Copyright Webmaster PvH