De nieuwe locatiedirecteur stelt zich voor...

Sinds 1 januari heeft de Philips van Horne scholengemeenschap een nieuwe locatiedirecteur: Peter-Mathijs Linsen uit Nederweert. Hij is de opvolger van Harry Balk die thans een functie heeft binnen het LVO Weert.

 

Wie is Peter-Mathijs Linsen eigenlijk?

Peter-Mathijs: "Ik ben 46 jaar en geboren en getogen in Nederweert. Na mijn studie en werk in Nijmegen en Rotterdam ben ik in Nederweert gaan wonen. Inmiddels alweer 18 jaar. Ik woon al 26 jaar samen met Ria Kneepkens, oud leerling van de Philips van Horne."

 

Waar heb je precies gewerkt? "Ik ben in Hellevoetsluis begonnen als docent Engels en Aardrijkskunde. Toen we terugkeerden naar Zuid-Nederland, ben ik docent Aardrijkskunde op de Philips van Horne geweest en op de Mavo (huidige Citaverde) in Nederweert. Maar snel daarna kon ik een vaste baan krijgen op het Bisschoppelijk College als docent Engels. Daarna werd ik teamleider en vervolgens sectordirecteur en vanuit deze functie heb ik al veel met collega’s van de Philips van Horne mogen samen werken. Vanaf 1 januari 2012 ben ik nu dus locatiedirecteur van de Philips van Horne."

 

Wat doe je vooral in je vrije tijd? "Ik luister graag naar muziek en speel zelf gitaar in een band (Starfish Bowl). Ik ga graag naar live concerten, vooral in de kleinere muziekpodia. Fijnste concert van 2011 was dat van Other Lives. Mijn muzieksmaak is heel breed. Verder rij heel graag de nodige kilometers op mijn BMW R1200GS. Lekker in het weekend, maar vooral ook op vakantie. Daarbij is mijn favoriete vakantiebestemming zonder enige twijfel Engeland. En ’s avonds thuis of in het weekend kijk ik graag naar een goede film, lees een goed boek of ga lekker uit eten."

 

Je mooiste film, boek, favoriete tv-programma en je politieke voorkeur?

"Mijn mooiste film? "Mar Adentro" van Alejandro Amenábar (met o.a. Javier Bardem). Mooiste boek is  "Kafka on the shore" van Haruki Murakami". "South Park" is mijn favoriete tv-programma?  En mijn politieke voorkeur is D66.

 

Hoe kun je jezelf omschrijven? Wat voor een type ben je? "Volgens mijn partner Ria ben ik rustig, gedreven en heb ik humor (haha...)."

 

Tot slot: hoe was je eerste week op de Philips?

"Mijn eerste week op de Philips van Horne is heel leuk verlopen. Ik ben goed ontvangen en heb met veel mensen gesproken. Een warm welkom en een fijne basis om samen met jullie allemaal verder te bouwen aan deze mooie school..."

 

 

Peter-Mathijs Linsen wandelend in Noord-Ierland. 

en op zijn BMW R1200GS

Copyright Webmaster PvH