Alex Zahradnik presteert uitstekend tijdens 6e reanimatie-estafette op Het College

Alex Zahradnik van havo 4 heeft samen met tientallen andere Philips van Horne leerlingen uitstekend gepresteerd tijdens de 6e reanimatie-estafette op vrijdag 30 september in de aula van Het College.

Alex heeft als extra uitdaging meegedaan aan een wedstrijd reanimeren. Hij won in de categorie "leerlingen" de tweede prijs, met slechts 0.1 punt achter winnares Ciska Peeters uit Venray. Alex won een I-pod.

 

De reanimatie-estafette werd voor de zesde keer georganiseerd door de Provincie Limburg en de Nederlandse Hartstichting, in nauwe samenwerking met studenten geneeskunde van de Universiteit van Maastricht.

LVO Weert maakte dit jaar als gastheer ook deel uit van de organisatie. De dag begon om 09.00 uur en eindigde om 19.00 uur.

 

Het hoofddoel van de reanimatie-estafette is "reanimatie een vaste plaats te geven binnen het voortgezet onderwijs". Op Het Kwadrant is dat al het geval bij de sector "Zorg en Welzijn".

 

 

Teams

Leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant waren in teams ingedeeld samen met  bestuurders, studenten en professionals.

 

Elk uur gingen teams bestaande uit enkele leerlingen, een student geneeskunde, een bestuurder en een professionele hulpverlener ( o.a. brandweer, ambulance personeel, soldaten van de KMS) reanimeren.

Om de beurt twee minuten lang. Na een uur was er een aflossing door andere teams.

 

De estafette is gedurende de dag bezocht door talloze politici en bestuurders. Zo bracht de nieuwbakken gouverneur van Limburg , Theo Bovens, een bliksembezoek aan Het College. Naast talloze raadsleden, wethouders, gedeputeerden en leden van de Provinciale Staten, waren ook burgemeester Evers van Nederweert aanwezig, kolonel van de Sar (commandant van de KMS) en de hulpbisschop van Roermond, Everard de Jong.

Ook het bedrijfsleven was goed vertegenwoordigd.

 

Een van de hoogtepunten in het programma was het optreden de a-cappella groep "Heartbeat". Zij brachten rond een uur een virtuoze set van pop- en R&B songs in de vorm van zang, stem en keelgeluiden.

 

Rond de reanimatie-stations was een infomarkt georganiseerd met kraampjes en stands van onder andere de Hartstichting, de Medische faculteit. het St. Jansgasthuis, het Nederlands Rode Kruis en diverse fabrikanten van medische apparatuur.

 

 

 

Professors Ton Gorgels, voorzitter van de Stichting Reanimatie - Estafette Limburg sloot de geslaagde dag af met een dank- en slotwoord. Tevens werden ook de prijzen (I-pads en I-pods) uitgereikt aan de "beste reanimeerders in de categorieën studenten, professionele hulpverleners en leerlingen uit het voortgezet onderwijs".

 

Tot slot werd het estafettestokje voor de organisatie van 2012 door leerlingen van het Kwadrant overgedragen aan leerlingen van het Raaylandcollege uit Venray.

 

De lessen van de Collegeleerlingen gingen gewoon door.

 

De enige tegenvaller op deze geslaagde dag was de belangstelling van de Weerter burger.

Die lieten het, op de deelnemers na, massaal afweten.

Optreden Heartbeat

Foto's:
Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH