Derde klassers maken kennis met CKV in hartje Weert

 

De jaarlijkse CKV DoeDag voor de leerlingen uit klas 3 vindt dit jaar plaats op dinsdag 5 juni.

De CKV DoeDag is bedoeld om de leerlingen in de derde klas te laten proeven van het vak CKV.

 

Het vak CKV is verplicht in de tweede fase. Aan de hand van verschillende workshops maken de leerlingen kennis met de verschillende culturele instellingen in Weert. De CKV DoeDag wordt traditioneel afgesloten met een voorstelling in het Munttheater.

 

De CKV DoeDag wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting Cu+Ku.

 

Deelnemende instellingen zijn RICK, Gotcha cinema, het Bibliocenter, Gemeentemusem de Tiendschuur, het Gemeentearchief en het Munttheater.

 

CKV-dagen in het centrum van Weert

 

De Marktplaats Ku+Cu, verbinder tussen onderwijs en cultuur, organiseert de komende weken  CKV-dagen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

 

Zo’n 750 jongeren van de SG Philips van Horne, Het Kwadrant en Citaverde komen gedurende de vier CKV dagen naar het centrum van Weert.

 

Zij krijgen op 5, 18,19 en 20 juni ’s ochtends workshops en activiteiten  aangeboden die worden verzorgd door het Bibliocenter, Gemeentearchief Weert, Gemeentemuseum Weert, het Munttheater, Rick en de Gotcha!Cinema.

 

Het doel van deze CKV-dagen? Jongeren bekend maken met de lokale culturele instellingen en vooral, zelf ‘kunst en cultuur’ doen!

Copyright Webmaster PvH