Brief aan leerlingen, ouders en personeel

Beste ouders/verzorgers, beste leerlingen en personeel,

 

 

Het schooljaar 2011-2012 zit erop.
Het was in vele opzichten een bijzonder en vooral ook hectisch jaar. Jullie zullen dat ongetwijfeld hebben meegekregen via onze website of via de andere media in Weert.



Het was een jaar waarin niet alleen drastisch bezuinigd moest worden maar waarin ook begonnen is met de noodzakelijke samenwerking tussen de drie Weerter LVO-scholen: Het Kwadrant, Het College en de Philips van Horne.

Er is op vele fronten veel en intensief gediscussieerd over de toekomst van het onderwijs in Weert. Het waren vaak emotionele discussies.


Dit heeft ertoe geleid dat met ingang van het komend schooljaar de Mavo (terug van weggeweest…) officieel van start gaat op de Philips van Horne en het Vmbo Bk en de Leertuin op Het Kwadrant.

Tevens verdwijnt het tweetalige vwo op de Philips van Horne en gaat verder als tweetalig atheneum en gymnasium op Het College.

Tto blijft wel bestaan voor de havo leerlingen op Philips van Horne. Voor het laatste jaar beschikken we op de Philips van Horne ook nog over de populaire havo/vwo brugklassen en over één vwo-plus brugklas.



In het schooljaar 2013-2014 wordt aan de “herschikking” van het onderwijs in Weert vervolg gegeven.

De “Philips” wordt dan naast een Mavo- ook een Havo school. Het College gaat zich voortaan richten op het atheneum en gymnasium.
Belangrijk is dat de huidige vwo leerlingen hun schoolcarrière gewoon afmaken op de Philips van Horne.


Succes
Laten we, naast alle ingrijpende  veranderingen niet vergeten dat het onderwijs op de Philips gewoon  is doorgegaan.

En hoe…!

De examenuitslagen van het vwo en het havo waren nog beter dan de laatste jaren. Maar liefst 97,3% van de Havo kandidaten is geslaagd en 97,8 % van het vwo. Een uitzonderlijk goede uitslag. Ook landelijk scoort de Philips van Horne met deze resultaten bijzonder hoog.

Tot slot: sinds 1 januari mag ik locatiedirecteur zijn van deze school.
Ik ben trots op onze school.
Op het onderwijs, de veerkracht van het personeel, de leerlingen.
Trots ook op de vele activiteiten die elk jaar weer worden georganiseerd: van Van Horne Pop tot het Van Horne Muziekgala en Van Horne Unplugged; van de MilieuActieDagen tot de SchaatsZwemdagen, de Voorleeswedstrijden, de excursies en de reizen, de diverse projecten. Kortom: te veel om op te noemen.

Ik wens jullie allemaal een fijne en veilige vakantie toe en tot maandag 20 augustus.

Met vriendelijke groet,

Peter-Mathijs Linsen, locatiedirecteur Philips van Horne

Copyright Webmaster PvH