Oproep LAKS aan leerlingen om te tekenen

Beste leerlingen,

 

Jullie hebben het vast al wel gehoord: het LAKS gaat weer staken.

 

Maar waarom?

In 2007 heeft het LAKS ook al een keer gestaakt tegen de ophokuren, dit zijn uren die je op school moet zijn maar waar je niet echt les krijgt.

Bij ons op school zou je vervangingslessen en studie-uren in de proefwerkweek hier onder kunnen tellen.

 

Na de stakingen in 2007 is het balletje gaan rollen en het ministerie van OCW heeft een onderzoekscommissie in het leven geroepen en deze is onderzoek gaan doen.

Afgelopen voorjaar kwam hier de uitslag van: de best haalbare urennorm was 1000 uur per jaar en in het eindexamenjaar 700 uur.

Het LAKS kon hier wel mee instemmen en was in eerste instantie dus tevreden met het nieuwe wetsvoorstel wat volgde op de uitslagen van het onderzoek en bovengenoemde urennorm hanteerde.

 

Toen dit voorstel in de Tweede Kamer besproken werd kwam de PVV met een amendement. De PVV wilde dat het 1e en 2e jaar toch 1040 uren.

 

Dit amendement is aangenomen, dat wil zeggen dat als de Eerste Kamer de wet accepteert, leerlingen weer 1040 uur per jaar naar school moeten.

Scholen kunnen helaas niet 1040 uur per jaar kwalitatieve lessen aan bieden. Het gevolg hiervan is dat er nóg meer ophokuren komen. En dat zullen wij ook gaan merken op school.

 

Het LAKS, en met LAKS het gehele onderwijsland, is totaal niet blij met deze ontwikkelingen.

Het lost namelijk het probleem dat in 2007 aan het licht kwam, de ophokuren, nóg steeds niet op.

Daarom gaan zij staken.

 

Geen staking op "de Philips", wel tekenen...

Helaas valt deze staking in onze proefwerkweek, namelijk op 21 december. Het gevolg hiervan is dat velen van ons niet kunnen gaan.

Gelukkig is staken niet de enige manier om de actie te steunen. Je kunt de actie ook steunen door de petitie te ondertekenen op www.geenophokurenmeer.nl

 

Wij willen jullie vragen om allemaal te tekenen, en er zo voor te zorgen dat de "1040 uur" verleden tijd wordt!

 

Zie ook: http://www.laks.nl/staking/help_ons/

 

Dankjewel!

 

Het LAKS, Philips van Horne

Informatie: Lotte Savelberg

Copyright Webmaster PvH