Informatiemiddag over bezuinigingen ontlokt kritische reacties

De studie- en informatiemiddag op kermismaandag 26 september in de F-aula bestond uit twee delen: de toekomst van het onderwijs in Weert en de bezuinigingen die de school gaan treffen.

 

Allereerst ging locatiedirecteur Harry Balk middels een presentatie in op de actuele situatie rond de onderwijsontwikkelingen binnen LVO Weert.

 

Veel nieuws had hij niet te melden. "De voorstellen liggen momenteel bij de Centrale LVO directie in Sittard", aldus Balk.

 

Het is nog onzeker of binnen enkele weken duidelijkheid komt over de samenwerking tussen de VO scholen in Weert.

Met name de basisscholen uit de regio en ouders van groep 8 leerlingen dringen aan op duidelijkheid en kijken uit naar "de plannen tot herschikking van het VO in Weert".

 

Begroting

Tevens stond ook de begroting 2011 en 2012 op de agenda.

 

De voorstellen tot saneren binnen de begroting van de school leidden tot rationele maar vooral ook tot emotionele reacties onder het personeel.

Er waren kritische vragen over de noodzaak van sommige onderdelen van de bezuiniging en de snelheid waarmee het proces in gang wordt gezet.

De schoolleiding vroeg aan het personeel om "alternatieven en om mee te denken"

 

Na de plenaire vergadering werd in de pauze en vooral na 15.00 uur in de teams, nog intensief verder gepraat over de "sanering" die de school te wachten staat.

 

Ook bij de collega scholen waren er informatiebijeenkomsten.

Personeel wordt geinformeerd en reageert...

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH