Secretaris burgemeester geeft gastles over reis naar zusterstad Hanghzou

Ton Lemmen, ambtenaar en secretaris van burgemeester Jos Heijmans van Weert, heeft dinsdag 10 april twee gastlessen over China gegeven aan de clusters aardrijkskunde V4 en V5.

 

Lemmen bezocht samen met bestuurders uit enkele gemeentes uit de Belgische grensstreek de zusterstad van Weert, Hanghzou.

Al enkele jaren onderhoudt Weert vriendschappelijke contacten met Hanghzou en speciaal met een van de zes districten van deze miljoenenstad, het district Yuhang (800.000 inwoners).

 

Ton Lemmen ging uitgebreid in op de Chinese gewoontes en gebruiken tijdens de diverse ceremoniële verplichtingen. Een van de uiteindelijke hoofddoelen van de reis is economische samenwerking en het bespreken van allerlei soorten uitwisseling op termijn tussen Weert en Yuhang.

Hij ondersteunde zijn verhaal met een een groot aantal foto's in een PowerPoint presentatie.

 

De delegatie bezocht ook een grote handelsexpo waar een Belgisch-Nederlands paviljoen was opgesteld, met informatie over o.a. Bree en Weert.

 

De leerlingen van V4 en V5 hadden als voorbereiding op deze gastles een aantal vragen gemaakt over de de groeiende economie van China en de invloed op de omgeving.

Ook de tegenstelling tussen arm en rijk en milieuproblematiek in China kwam aan bod.

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH