Uitnodiging thema-avond over puberteit

De Oudervereniging van Het College nodigt Philips van Horne ouders van harte uit voor de thema-avond ‘Communiceren met je puber’.

De thema-avond vindt plaats op 16 april in Het College, Parklaan 1a Weert, vanaf 20.00 uur.

 

De ouders krijgen handvatten aangereikt voor de verbetering van de communicatie met hun puber en krijgen informatie over het functioneren van het puberbrein (welke gevolgen hebben veranderingen in de hersenen voor de gedragingen van je puber) in combinatie met praktische oefeningen rondom ‘begrijpend luisteren’ en ‘onderhandelen’.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze avond zal verzorgd worden door een consulent van de NKO (Nederlandse oudervereniging Katholiek Onderwijs).

U kunt zich aanmelden op het e-mailadres:
ouderraad@college.nl.

Vermeld bij uw aanmelding uw naam, school en het aantal personen waarmee u komt.

 

‘Communiceren met je puber’


Voor een goede relatie met je puber is een open communicatie onontbeerlijk.

Moderne pubers verschillen eigenlijk weinig van hun leeftijdsgenoten in de voorgaande decennia. Ze hebben hooguit andere spullen: een iPod, een mobieltje en een computer, waarop ze urenlang msn’en met hun vrienden. Maar ze hebben nog altijd slungelige armen en benen, ze mokken en ze zwijgen, ze zijn wereldwijs én kinderlijk dom, ze luisteren niet en spreken hun ouders telkens tegen.

Wij, de ouders van nu, verschillen wel enigszins van de ouders van toen. Zo hechten we bijvoorbeeld minder aan orde, gezag en regels. Toch willen we ook heel graag en heel bewust de rol van ouder zo goed mogelijk vervullen. Tegelijkertijd kunnen wij onze kinderen niet beschermen tegen alle gevaren van de wereld of hen de emotionele verwarring van de puberjaren besparen. Wel kunnen we thuis een klimaat creëren waarin de kinderen vrijelijk hun gevoelens kunnen uiten en ervoor zorgen dat ze opener staan ten opzichte van onze eigen gevoelens en standpunten.

Tijdens deze ouderavond biedt de NKO ouders handvatten voor de verbetering van de communicatie met hun puber. Ouders krijgen informatie over het functioneren van het puberbrein (welke gevolgen hebben veranderingen in de hersenen voor de gedragingen van je puber) in combinatie met praktische oefeningen rondom ‘begrijpend luisteren’ en ‘onderhandelen’.


U bent van harte welkom op de ouderavond: ‘Communiceren met je puber’, op 16 april 2012. We beginnen om 20.00 uur. Locatie: Parklaan 1a Weert.




 

Copyright Webmaster PvH