Veel interesse voor Careerday 2011

Dertig vijfde klas leerlingen (27 vwo 5- en drie havo 5 leerlingen) van de Philips van Horne mochten dinsdagmiddag 22 november meedoen met de Careerday.

Dit is een actieve voorlichting georganiseerd door JetNet, een landelijke organisatie van technische bedrijven. 

 

Die bedrijven profileren zich hier met jonge academici, die behalve over hun werk ook over hun studie kunnen vertellen.

 

Doel is leerlingen laten zien wat er te koop is en hen zo warm maken voor een technisch beroep en een technische studie.


In groepjes van 10 onder begeleiding van een Career guide bevolkten onze leerlingen onder andere stands van Shell, NXP, Siemens, DSM, Océ, Simac, Rockwool en Sekisui. Het TeamDare van de Tu/e gaf een demonstratie met muziekrobots en vertelde enthousiast hoe verschillende studierichtingen samenkomen bij het oplossen van de problemen met hun panfluit-robot.

 


Een DSM-medewerker legde ons uit hoe een Khepricoat laagje de reflectie van glas minimaliseert. Om ons duidelijk te maken wat belangrijk is in dit dompelproces gaan wij experimenteren met in chocola dompelen van koekjes.

 


Bij Rockwool vertrekken de leerlingen met een suikerspin. Mijn vraag: “wat heeft een suikerspin met Rockwool te maken?” wordt meteen beantwoord met: “zoals je van korreltjes suiker een spin kan trekken, zo maken ze bij Rockwool isolatiemateriaal uit korreltjes.”

 


De winnaar van de Shell-kwis mocht/moest in sumo-pak op de foto!
Met een snackzak en een Océ poster zochten we om half vijf onze bus weer op. Met dank aan onze Jet-Net partner SABIC zijn onze Vwo 5 leerlingen met een N&T profiel een actieve LOB activiteit rijker.



Informatie: Gerry Verhaegh


Foto's: Gerry Verhaegh

Copyright Webmaster PvH