Weinig nieuws tijdens hoorzitting op Philips van Horne

Ongeveer vijftig personeelsleden woonden dinsdag 14 juni om 16.00 uur de hoorzitting bij over de toekomst van het Weerter onderwijs.

De bijeenkomst werd geopend door Marianne van Wegberg, de kersverse nieuwe voorzitter van de Centrale Directie LVO Weert.

Van Wegberg (oud-leerling van de Philips van Horne) maakte van de gelegenheid gebruik om zich aan de aanwezige personeelsleden voor te stellen.

 

Vervolgens ging locatiedirecteur Harry Balk aan de hand van een Powerpoint-presentatie, nog eens uitgebreid in op de plannen over de toekomst van het onderwijs in Weert.

 

Na zijn inleiding werden, net als tijdens de eerste hoorzitting, kritische vragen gesteld over de noodzaak van samengaan tussen de drie scholen in Weert. Ook bij de snelheid waarmee het proces in gang is gezet plaatsten enkele collega's de nodige vraagtekens.

 

Naast een - soms emotionele - discussie over de identiteit van “de Philips”  werden er ook vragen gesteld over het verschil in onderwijsconcepten tussen Het College en de Philips van Horne.

 

De komende weken en maanden zal er volgens Harry Balk nog erg hard gewerkt moeten worden aan verdere invulling en concretisering van de plannen. De hulp van het personeel als klankbord is daarbij onmisbaar.

 

 

 

 

Marianne van Wegberg, voorzitter Centrale Directie LVO Weert

Discussie

Foto's: Jan Leenders

Informatie voor de MR-en van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant in de F-aula

De drie MR-en van de Weerter scholen werden dinsdagochtend om 09.00 uur geinformeerd over de plannen rond de toekomst van het Weerter onderwijs.

 

 

De oudergeledingen van de MR-en werden 's avonds bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

 

Hoorzitting personeel (vervolg)

Copyright Webmaster PvH