Filosoof Harry Willemsen geeft gastlessen aan 4 havo en 4 vwo clusters filosofie

De filosoof Drs. Harry Willemsen heeft maandag 20 juni opnieuw twee gastlessen gegeven in de clusters havo 4 en vwo 4 van docent Coen van den Houten.

Met veel enthousiasme is Willemsen samen met de leerlingen ingegaan op "wat is filosofie?", filosofische gedachten, stromingen en de filosofie als hype...

Leerlingen werden uitgedaagd om vragen te stellen. Er was ook ruimte voor discussie.

 

Harry Willemsen studeerde filosofie te Nijmegen, was docent filosofie van Fontys Eindhoven, is redacteur van Woordenboek Filosofie, hoofdredacteur van het tijdschrift Filosofie (vanaf jaargang 21 verschijnt "Filosofie"bij uitgeverij Garant Antwerpen/Apeldoorn), voorzitter van de Wijsgerige Kring Eindhoven en directeur van Centre Erasme, een centrum voor o.a. filosofiecursussen in Zuid-Frankrijk

(www.centre-erasme.nl.

 

 

 

Eerdere activiteiten

 

Enkele maanden geleden, op 11 april, ging Van den Houten met zijn leerlingen, in het kader van de "Maand van de Filosofie" naar een theatermonoloog, getiteld "De Openbaring". Deze voorstelling vond plaats in de Bibliotheek in Weert.

 

In februari bezochten de eindexamenclusters Filosofie van Het College en de Philips van Horne het jaarlijkse scholierensymposium aan de Universiteit van Tilburg. Aansluitend was er een debatwedstrijd.

 

 

Gastles filosoof Harry Willemsen

Foto's: Jan Leenders

Centre Erasme in Zuid-Frankrijk

Harry Willemsen heeft jaren geleden een van zijn idealen verwezenlijkt: een filosofisch centrum in het zuiden van Frankrijk. In een oude karakteristieke wijnboerderij aan de rand van de Provence draagt hij "de lof van de wijsbegeerte uit op de manier zoals Petrarca dat deed in zijn gedichten voor Laura".


Elk jaar heeft hij een zeer interessant programma met cursussen die gegeven worden door bekende filosofen uit Nederland en België.

 

Niet alleen filosofie krijgt aandacht in Centre Erasme maar ook kunst, literatuur, muziek, talen en ambachtelijke kunst.

 

Zie: www.centre-erasme.nl

 

Centre Erasme

Omgeving Centre Erasme

Foto's: Centre Erasme; Yvonne Hover

Copyright Webmaster PvH