Presentatie in de aula van deelnemende bands van Horne Pop 2011

Traditioneel op de maandag vóór Van Horne Pop presenteerden Myra de Vries en Esther Timmermans (V4). in de aula van de school het definitieve programma van het 23e Van Horne Pop festival.

Op een groot scherm werden alle bands voorgesteld.

In totaal doen tien schoolgroepen mee.

 

 

 

23e Van Horne Pop in de Bosuil

Het 23e Van Horne Popfestival van de Philips van Horne vindt dit jaar plaats op vrijdag 8 april a.s. in het Weerter muziekcentrum “De Bosuil”. Maar liefst tien talentvolle schoolbands hebben ingeschreven.
Van Horne Pop begint om 19.00  uur (zaal open om 18.45 uur).
Kaartjes kosten  in de voorverkoop € 4,50 en € 5,- bij de dagkassa. Van Horne Pop is toegankelijk voor leerlingen, oud-leerlingen, genodigden en ouders.

Oud-leerlingen leerlingen kunnen ook Van Horne Pop bijwonen. Kaartjes zijn verkrijgbaar óf via school bij een van de organisatoren óf bij de dagkassa.


Zoals inmiddels bekend is Van Horne Pop een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Alle bands bestaan voor minimaal de helft van de muzikanten uit leerlingen die nu nog op de Philips van Horne zitten.
Diverse popstijlen passeren de revue. Van rock en pop tot metal.


Een vakjury beoordeelt de deelnemende groepen op “podiumpresentatie en muzikaliteit”.
De deskundige jury van dit jaar bestaat uit: juryvoorzitter Sven Heijman (muziekdocent Philips van Horne en speelt trompet in coverband musicus en bugel in jazzformatie), Ruud Peeters (AT Productions Den Haag; doet boekingen o.a. voor Anouk, Kane, Di-rect, Within Temptation, Van Velsen, Ben Saunders), Ilse Sonderkamp; cello+fluitspeler; regelmatig jurylid bij regionale liedjesfestivals; Mathijs Koudijs (leraar aardrijkskunde, gitarist, voormalig medewerker Van Horne Pop) en Roel Hissel (oud-leerling, zanger-gitarist van diverse bands; heeft record aantal deelnames (10) op zijn naam staan (als 10-jarig jongetje samen met zijn grote broers…)



De deelnemende groepen / acts zijn:

Mischine (Punk Rock);

Monkey Parliament (Random),

Vinyl Record ( Classic Rock / Rock);

One Night Band ( Rock);

Steliot ( Hard Rock); 

LekkerBezig! (“ Swagger”);

Shalsamar ( Disqueau);

Aural Offensive ( Rock);

Quarter past five ( Indie, pop);

VolBiertje ( Heavy Metal)

 

Van Horne Pop: uniek binnen het middelbare onderwijs in Nederland.

Naast het Van Horne Muziekgala in het Munttheater en Van Horne Unplugged in de aula van de school, bezit Van Horne Pop regionale en zelfs nationale bekendheid. Men kan stellen dat er weinig scholen zijn in Nederland die jaarlijks zoveel rockbands voortbrengen. Het festival is inmiddels een begrip geworden in (Midden -) Limburg. In totaal hebben ca. 215 schoolgroepen (!) de afgelopen 23 jaar meegedaan aan dit festival.

Foto's:

Van Horne Pop Team

Copyright Webmaster PvH