Nieuwe plannen voor het voortgezet onderwijs in Weert

 Het personeel van de Philips van Horne werd maandagmiddag 9 mei door locatiedirecteur Harry Balk niet alleen geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen rond de bezuinigingsplannen binnen de Philips van Horne, maar ook ging Balk uitgebreid in op de toekomst van het voortgezet onderwijs in Weert.

Zie artikel hieronder

 

 

 

Uitnodiging hoorzitting toekomst van het Cluster LVO Weert (College, Kwadrant, Philips van Horne):

 

vrijdagmiddag 13 mei a.s.

van 15.00 tot uiterlijk 17.00 uur

in kantine De Toren

Onderwijsontwikkelingen in de regio Weert

De komende jaren krijgt het Weerter voortgezet onderwijs te maken met een daling van de instroom uit de basisscholen.

 

Het leerlingenaantal zal met ongeveer 20% afnemen.

Over de consequenties van deze daling zijn de afgelopen periode gesprekken gevoerd met ouders, leerlingen, docenten en vertegenwoordigers uit basisonderwijs, bedrijfsleven en politiek.

Centrale vraag in deze gesprekken was: “wat is het beste onderwijsaanbod voor Weert in 2018 vanuit het perspectief van de leerling?”.

 

Uit alle bijeenkomsten kwam duidelijk naar voren dat mensen in Weert een breed onderwijsaanbod belangrijk vinden. Het advies hierbij was om te kiezen voor een intensievere samenwerking tussen de drie Weerter scholen.

De schoolleidingen van Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College nemen dit advies over: samenwerking in plaats van concurrentie.

Hoe deze verregaande samenwerking precies vorm krijgt wordt op dit moment onderzocht.

Hiervoor worden een aantal scenario’s verder uitgewerkt.In de loop van juni volgt er meer informatie over de definitieve plannen.

 

Voor de leerlingen die zich voor komend jaar op een van de drie Weerter scholen hebben aangemeld, verandert er de komende jaren weinig of niets. Hetzelfde geldt voor de leerlingen die al op een van deze  scholen zitten.

 

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH