Philips van Horne openingsviering in de St. Martinuskerk

Het schooljaar is begonnen
Het is elke keer weer even wennen die eerste dagen.

Om je een geestelijk steuntje te geven hebben we de goede gewoonte het schooljaar te beginnen met een Eucharistieviering.

We nodigen alle leerlingen en ouders uit voor deze viering op woensdagavond 22 september om 19.00 uur in de St. Martinuskerk te Weert.


De muziek zal verzorgd worden door leerlingen van de school en de Ray Stabbing Singers. Het thema van deze viering is “Steen voor steen”: een schoolgebouw is opgebouwd uit stenen, en dan bedoelen we niet alleen echte stenen, maar ook de mensen die samen een “scholengemeenschap” vormen. Dus je kunt ook komend jaar je eigen steentje bijdragen aan de school.


Derde Wereld Project
De school heeft de goede gewoonte om elk schooljaar een derde wereld project te kiezen, waarvoor men met allerlei acties geld ophaalt. Het gaat vaak om projecten van oud-leerlingen, en om schoolprojecten.

Tijdens de openingsviering wordt het eindresultaat van de actie van afgelopen jaar officieel bekend gemaakt, een project voor een school in drie dorpjes in Laos, aangevraagd door oud-leerling Joost Leenders. Het bedrag zal tijdens de viering symbolisch overhandigd worden.

 

Ook wordt het project van dit komend schooljaar bekend gemaakt.

Het gaat dit jaar om een project voor een school voor geestelijk gehandicapten in Jemen. Dit project is mede opgezet door oud-leerling Mart van de Mortel.

 

Hij vertelt zelf over zijn project:

“Nadat ik begin jaren 90 was afgestudeerd als tolk/vertaler Arabisch, kwam ik in Yemen terecht als tussenpersoon voor een reisorganisatie. Het land maakte directe een verpletterende indruk op me, maar ook ik kon mijn ogen niet sluiten voor het feit dat er geen centraal geleid vangnet voor de minderbedeelden was. De groep die mij daarbij het meest in het oog sprong, waren gehandicapte kinderen. Ik ben vervolgens in contact gekomen met een Yemenitische arts, Dr. Eman, die zich het lot van die kinderen aantrok. We hebben de handen in elkaar geslagen en zijn een “schooltje” begonnen voor kinderen die door hun geestelijke handicap helemaal buiten het systeem vielen. Inmiddels zijn we gegroeid tot een instituut waar we –zo goed en zo kwaad als het kan en met behulp van lokale mensen- allerlei therapieën geven; van fysiotherapie tot gebarentaal.”


Mart van de Mortel zal tijdens de viering het project toelichten.

We hopen jullie, je ouders en eventueel broers en zussen te mogen verwelkomen bij deze openingsviering van het schooljaar.



Werkgroep openingsviering en derde wereld projecten.

Copyright Webmaster PvH