BEKENDMAKING STADSDICHTER WEERT EN VOORLEESAVOND OP 27 JANUARI NATIONALE GEDICHTENDAG


Gedichtendag is ieder jaar hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op 27 januari 2011  staat de poëzie een dag lang in het zonnetje.

 

 

Poëzie-voorleesavond
Bij Bibliocenter Weert, beter bekend als ‘de bibliotheek’,  wordt de Gedichtendag  op een bijzondere wijze gevierd. Donderdag 27 januari is er een gedichtenvoorleesavond waarbij twintig Weertenaren een gedicht voorlezen. Onder hen zijn Jan Tak, Annie Kessels, Lucky Grave, Annemarie Smeets, Lucky Veder, Bert van Wijk.  Daarnaast maakt wethouder Harrie Coolen bekend  wie uitgeroepen wordt tot Stadsdichter van Weert.

Bekendmaking Stadsdichter Weert
De Stadsdichter van Weert is door het bestuur van Weert aangesteld om zes gedichten per jaar te schrijven bij een gebeurtenis van culturele, politieke, sportieve of maatschappelijke aard. De Stadsdichter geeft zijn ongecensureerde, onafhankelijke visie op de Weerter actualiteit. Daarnaast is de Stadsdichter een ambassadeur voor de poëzie voor jong en oud en wordt hij of zij betrokken bij poëzieprojecten in het onderwijs.

 

Jury

De jury heeft haar keuze bepaald uit drie anonieme inzendingen. Drie dichters uit Weert, Hub Bukkems, Henk Simons en Karin Vossen hebben op verzoek een gedicht over Weert geschreven.
Donderdag 27 januari weten we wie voor de komende twee jaar Weert poetisch op de kaart mag gaan zetten. De stadsdichter krijgt een jaarlijkse vergoeding van € 1500,-

 


Kom luisteren en laat u ontroeren.
De poëzie wordt afgewisseld met livemuziek van leerlingen van het Rick.
Kijk ook op www.gedichtendag.org
Inloop vanaf 20.00 uur, aanvang 20.15 u. Adres: Wilhelminasingel 250.
    Organisatie: Werkgroep Omgaan met Taal,  een samenwerking van RICK en Bibliocenter.



Informatie:

Tineke Prins, docent RICK, tel. 0495-533954, e-mail: t.prins@ricknet.nl
Riya Geboers, p.r. medewerker Bibliocenter, tel. 0495-532757, e-mail: r.geboers@bibliocenter.nl

Copyright Webmaster PvH