Bezoek basisscholen eind februari 2011

Afgelopen week was het weer een drukte van belang in onze school. Vijfentwintig basisscholen hadden zich opgegeven om deel te nemen aan onze proeflessen van 21 tot en met 25 februari.



De F-Kantine zat elke dag behoorlijk vol met opgewonden leerlingen die vol enthousiasme uitkeken naar welke lessen ze zouden krijgen.
De reacties varieerden van een hoera geroep bij de mededeling dat ze een les handvaardigheid of  gym zouden krijgen tot een boegroep bij Wiskunde.



Omdat er tegelijkertijd een toetsweek bezig was moesten we de leerlingen uitleggen dat ze vooral stil in de gangen moesten zijn als ze naar het lokaal werden gebracht.
Dit vergde wel enige moeite, maar uiteindelijk paste ze zich allemaal aan.

Na de eerste les werden ze door de docent naar de Kantine gebracht waar ze samen met de rest van de school de pauze doorbrachten. En om ze de weg in de school te laten kennen mochten ze na de pauze weer zelfstandig naar de F-kantine terugkeren, waarna ze naar de volgende proefles werden gebracht.

Aan enkele leerlingen werd na afloop om een reactie gevraagd hoe ze de lessen hadden ervaren. Velen vonden het leuk, ook de wiskunde lessen!

Dat er oud-leerlingen van hun basisscholen aanwezig waren om eventuele vragen van leerlingen en hun ouders te beantwoorden was voor velen een verassing.
Kinderen en hun ouders maakten hiervan gretig gebruik.



Na afloop van de tweede les kregen de kinderen nog de mogelijkheid vragen te stellen aan onze teamleiders of onze Sectordirecteur onderbouw Jeroen Vegter. Hierbij werden soms pittige vragen gesteld.



Toen de leerlingen naar huis gingen kregen ze een informatiefolder mee over de diverse leerlijnen binnen onze school en een brief over welke zaken meegebracht moeten worden tijdens de aanmeldingsavonden.



Hebt u als ouder, toekomstige leerling of docent nog voor of na de aanmeldingsavonden van
23 en 24 maart nog behoefte aan nadere informatie hebben dan kunt u tijdens werkdagen tussen 08.30 uur en 16.30 uur uw vragen stellen aan de Teamleiders onderbouw:



Manon Evers, teamleider vmbo BKT                                                  Manon.evers@pvanhorne.nl
Janneke Jacobs, teamleider brugklas gth/gt2                                    Janneke.Jacobs@pvanhorne.nl
Roger Zeekaf, teamleider brugklas havo/vwo en havo2                       Roger.zeekaf@pvanhorne.nl
Peter van der Heijden,
teamleider brugklas vwo/vwo2 +TTO                                                Peter.vanderheijden@pvanhorne.nl

Of telefoonnummer 0495-431030

Wij wensen onze toekomstige leerlingen en hun ouders veel succes bij hun keuze en hopen u spoedig welkom te mogen heten op onze school.

Tekst: Ellen Willems

Foto's: Marjos Smeets

Copyright Webmaster PvH