Clusters muziek en VOCO op excursie in Brussel

 

De leerlingen van de eindexamen clusters muziek en de Voco leerlingen hebben op 12 en 13 april een bezoek gebracht aan Brussel.

 

Zij hebben o.a. een rondleiding gehad in het muziekinstrumenten museum ( MIM). Hier bevindt zich een grote collectie instrumenten uit alle werelddelen. Veel instrumenten konden beluisterd worden met een koptelefoon . Hierdoor kreeg men een goed beeld omtrent de klank van de diverse instrumenten.

 

Hierna vertrokken we voor een rondleiding in het Munttheater. We brachten een bezoek achter de coulissen en kregen een duidelijke uitleg aan de hand van videofragmenten omtrent diverse opera`s. Ook was er een grote maquette nagebouwd van een bestaand operagebouw uit de vorige eeuw. Het was een lust voor het oog om te zien hoe de techniek in de vorige eeuw functioneerde.

 

Na afloop van dit onderdeel vond er nog een kort concert plaats in het MIM. De ene dag was dit een pianoconcert. De andere dag hadden we een barokensemble van het conservatorium van Brussel.

 

Uiteraard hebben we na afloop van deze intensieve dag nog een kort bezoek gebracht aan het centrum in Brussel, waar Mc Donald`s goede zaken deed.

Het was wederom een geslaagde excursie met diverse muzikale hoogtepunten.

 

Foto's: John Gerits en Lotte Bosch

Tekst: John Gerits

Copyright Webmaster PvH