Eerste negen Peer Mediators nemen certificaat in ontvangst.

Nadat de aanwezige ouders, teamleiders en andere belangstellenden welkom waren geheten door locatiedirecteur Harry Balk, waarbij hij benadrukte hoe belangrijk het is om leerlingen medeverantwoordelijk te maken voor een prettige, veilige sfeer, lichtte Lian Staal van het APS in het kort toe wat er van leerlingbemiddelaars verwacht wordt.

 

Om duidelijk te maken hoe een bemiddelingsgesprek verloopt, werd er door twee mediators (Sharon en Tom) en twee leerlingen (Fleur en Jordi) op overtuigende wijze een casus nagespeeld. Na afloop konden de ouders vragen stellen.

 

Verantwoordelijk teamleider voor dit project, Peter van der Heijden, bedankte begeleiders Gerty Reijnders en Lisanne Bosch voor hun inzet en wenste de groep mediators succes met het bemiddelen. Hij gaf aan te hopen dat peer mediation zich als een olievlek zou gaan uitbreiden binnen de Philips. Hierna deelde hij de speciaal ontworpen badges uit aan de bemiddelaars.

 

De certificaten werden door Gerty Reijnders en Lisanne Bosch aan de mediators overhandigd. Per mediator werd er even stilgestaan bij de ansichtkaart die de leerlingen tijdens de eerste trainingsbijeenkomst hadden uitgekozen en waarop de begeleiders een toepasselijke spreuk hadden geschreven.

 

Ook de begeleiders kregen een certificaat. Zij gaan volgende schooljaar de training verzorgen voor een 2e lichting bemiddelaars.

 

Het formele gedeelte van deze certificaatuitreiking werd afgesloten met het onthullen van de poster waarmee de mediators zich binnen de school bekend willen maken. Een hapje en een drankje zorgden voor een feestelijke afsluiting.

 

Tekst: Lisanne Bosch

Foto's: Jeroen Vegter en Lisanne Bosch

Copyright Webmaster PvH