Ghada Abo El Enin van V4 vertegenwoordigt Philips van Horne bij nationale Model European Parliament (MEP)

De zes V4-leerlingen (Jens Emmers, Chris Thomassen, Nina Meuwissen, Yasmine Maqdache, Aniek Uittenboogaard en Ghada Abo El Enin) vertegenwoordigden van 9 tot en met 12 mei onze school bij het Model European Parliament Limburg. De bijeenkomst vond plaats in Maastricht.

Een verslag…


Na een lange treinreis stonden we maandag ochtend om 08.25 uur aan het station in Heerlen. Daar werden we ieder opgevangen door een andere commissievoorzitter.

Na een tijdje wachten waren alle commissies compleet.

Met die commissies vertrokken we per bus naar het Gaiapark voor een teambuilding.

Zo leerden we onze commissieleden stuk voor stuk kennen. Voor we het wisten hadden we ons ingecheckt, geluncht en stonden we in formele kleding al bij onze vergaderzaal.

Toen begon het echte werk! Na een tijdje vergaderen vertrokken we per bus naar Maastricht voor de officiële opening.

Daar heeft onze delegatieleider een mooie speech namens de delegatie België gehouden, dat was immers het te vertegenwoordigen land.

s Avonds zijn we ter ontspanning gaan uiteten.

 

Veel vergaderingen

Dinsdag en woensdag waren drukke dagen.

De ene dag  moesten we negen uur aan een stuk vergaderen, de andere dag kregen we een rondleiding door Rolduc, vonden er delegatievergaderingen plaats, hadden we een hele avond gelobbyd en hadden we tot in de vroege uurtjes door zitten denken over amendementen en speeches. Donderdag was het zover, de plenaire vergadering.

Er vonden heftige discussies plaats en er werden een boel amendementen ingediend. Uiteindelijk zijn er twee resoluties afgewezen en vier resoluties aangenomen.

Op het einde werd bekend gemaakt welke 11 mensen hun school mochten vertegenwoordigen. Van onze school mocht Ghada Abo El Enin, V4d, door naar het nationale MEP.

 

Ervaring

Alle delegatieleden zijn het erover eens dat het een enorm leerzame ervaring is geweest. Zowel op maatschappelijk vlak als op politiek vlak en sociaal vlak. Je leert beter nadenken over problemen en over wat je erover te zeggen hebt.

Je leert de tijd te nemen voordat je een mening uit of een uitspraak doet. Ook ben je sociaal heel erg bezig, omdat je ook op informele wijze mensen probeert te overtuigen en omdat je met mensen op moet kunnen schieten die op dezelfde kamer liggen.

Niet dat dat een opgave was. Al onze delegatieleden hebben nog steeds contact met allerlei andere commissieleden. Het schept echt een band en het was een geweldige ervaring.

 

Ghada Abo El Enin

MEP delegatie van dit schooljaar samen met delegatie 2010-2011

MEP delegatie 2011 bij hoofdingang schoolvlak voor vertrek...

Copyright Webmaster PvH