VWO-3 WiskundeWerelddag TU Eindhoven

Op dinsdag 18 januari hebben de leerlingen van VWO3 een bezoek gebracht aan de TU/e (Technische Universiteit Eindhoven) in het kader van Wiskunde Wereld. Met een kleine 100 leerlingen werden we hartelijk ontvangen in het GAS-lab op het immens grote TU-terrein.



De Wiskunde Wereld is een voorlichtingsactiviteit voor 3VWO-scholieren die wordt georganiseerd door medewerkers en studenten van de faculteit Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven.

Het doel van de Wiskunde Wereld is tweeledig: enerzijds is de activiteit bedoeld om leerlingen op een speelse manier voor te lichten over het verschil tussen wiskunde A, B, C en D; aan de andere kant willen we de leerlingen graag laten zien dat wiskunde meer is dan het maken van rijtjes sommetjes door te laten zien dat je wiskunde overal in het dagelijks leven tegenkomt.

In groepjes werd er gestoeid met allerlei wiskundeprobleempjes/puzzels. Hierdoor waren er punten te verdienen en het groepje dat de meeste punten wist te verzamelen ontvi ng aan het einde van de dag een prijs en eeuwige roem :). De VWO-breinen lieten zich gaan en er werd KEI hard nagedacht. Ook werden er op illegale maar creatieve wijze punten bemachtigd (….jaja echte VWO-verzinsels….:)). Dit door de corrupte begeleiding om te kopen met pudding-broodjes en door een wedstrijdje zak-lopen-in-de-regen. Na een spannende finale was de winnende groep bekend; enkele slimme TTO-heren van V3d. Het was een leuke en leerzame dag, met dank dus aan de TU/e!



Emmy Nellen

Foto's: Emmy Nellen

Copyright Webmaster PvH