Philips van Horne leerling Nikki van de Rijdt “Beste Havo 3 leerling van Nederland” bij Science Olympiade in Duiven (Gld)

Tijdens de nationale finaleronde van de “Nationale Junior Science Olympiade” op 17 juni is Nikki van de Rijdt (havo3B) uit Maarheeze uitgeroepen tot beste havist van de 1100 Olympiade deelnemers.


De Philips van Horne won ook  in de categorie ”Havo” de scholenprijs.


Als prijs kreeg Nikki een full colour grafische rekenmachine en kreeg de school een boekenbon van € 250.



In totaal waren vijfentwintig derde klas leerlingen uit heel het land doorgedrongen tot deze nationale voorronde, die gehouden werd in het Candea College in Duiven.


Uiteindelijk bleven vijf gymnasiasten over.


Zij mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Zuid-Afrika. Winnares werd Hanneke Leeghwater van het Stedelijk Gymnasium Leiden uit Leiden. Op de tweede plaats eindigde Jeroen Winkel ( Stedelijk Gymnasium,Nijmegen); 3.    Sander Miedema, (OSG Sevenwolden, Heerenveen); 4. Menno de Ridder (Praedinius Gymnasium.,Groningen) en op de vijfde plaats eindigde Maurits Doelman van het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht

 

Al eerder, tijdens een voorronde in april waaraan ruim 1100 leerlingen uit Havo 3 en Vwo 3 deelnamen, is het niet alleen Niki van de Rijdt  gelukt om door te dringen tot deze nationale voorronde maar ook Evy de Wit, eveneens uit Havo 3B van de Philips van Horne.



Het PvH-team

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH