Terugkomdag oud-leerlingen

Voor de tweede keer wordt op vrijdag 21 januari een terugkomdag voor oud-leerlingen georganiseerd. Onze huidige leerlingen van H45 en V456 kunnen deze avond in gesprek raken met deze oud-leerlingen. Vragen over studie, stad, studentenleven, op kamers gaan….alles kan aan bod komen! Met andere woorden, een mooie gelegenheid om het studiekeuzeproces een extra stimulans te geven!

 

Wanneer?         21 januari
Hoe laat?          19.00 – 20.30 uur
Waar?               Philips van Horne 


 
De huidige leerlingen en hun ouders ontvangen hiervoor binnenkort een brief.
De eindexamenkandidaten uit 2009 en 2010 ontvangen via email een uitnodiging, maar zij kunnen ook via terugkomdag@pvanhorne.nl om informatie vragen.

 


Enkele ervaringen en meningen van examenkandidaten 2010 wat betreft de terugkomdag voor oud-leerlingen:

 

Ireen Korten (h5): Deze avond geeft een goede aanvulling op de gemaakte beslissing over mijn vervolgstudie of het kan je extra informatie geven wanneer je nog twijfelt. Als je nog geen idee hebt welke HBO/WO het beste bij je past of wanneer je graag nog wat extra informatie wilt over je beslissing op gebied van studiekeuze, raad ik je aan om deze avond bij te wonen !

Het volgen van een meeloopdag of het bezoeken van een open dag is altijd nuttig, echter hierbij krijg je bepaalde specifieke informatie meestal niet, terwijl je bij deze avond een beter idee krijgt hoe een overstap voor een leerling met een Philips van Horne achtergrond is.

Het heeft mij veel meer duidelijkheid en informatie gegeven over de studie Fysiotherapie, dat één van mijn opties was. Ook kreeg ik informatie over het verschil in onderwijs op de Hogescholen. Door deze avond ben ik een geheel andere studie gaan volgen, namelijk HRM, en met succes ! 

Job Verhijden (v6): De terugkomdag onderscheidt zich van open dagen, informatiedagen en meeloopdagen door haar persoonlijke karakter. Het zijn de oud-leerlingen van de Philips van Horne, die net allerlei nieuwe ervaringen op hebben gedaan op universiteiten en hogescholen, en die je vaak ook nog kent, die bij elkaar komen om het een en ander duidelijk te maken.

Het fijne hiervan is dat de informatie die je krijgt veel dieper gaat dan de basis (reclame) praatjes van de vervolgscholen zelf. De informatie wordt tevens aangepast aan jouw eigen vragen, die je ook nog eens veel gemakkelijker durft te stellen, omdat je meestal met bekenden praat en omdat het kleinschalig is.

Als laatste vond ik het een groot voordeel dat je vaak studenten bij elkaar hebt zitten die dezelfde studie doen op verschillende scholen in verschillende steden. Hierdoor kun je hun beiden om de verschillen vragen. Ook kun je om de verschillen tussen veel op elkaar lijkende studies vragen, wat ik zelf erg handig vond.

Ilse Vossen (h5): Deze avond was voor mij erg leerzaam. Mijn eerste keuze stond al vast
maar ik had ook een tweede keuze nodig. Ik heb hier met een paar verschillende
oud-leerlingen gepraat en een andere leuke studie gevonden. Ik heb op deze avond
meteen een meeloopdag voor deze studie geregeld en hierna stond mijn tweede keuze vast.

Bart Driessen (v6): Voor de terugkomdag was ik een grote twijfelaar, maar tijdens die avond heb ik de beslissing genomen om in Maastricht economics te gaan studeren.
Voor die avond zat ik te twijfelen tussen Tilburg en Maastricht. Want zoals misschien bekend is, gebruikt Maastricht een andere leermethode dan Tilburg. Omdat ik die ‘verkooppraatjes' (want ze vertellen allemaal hetzelfde) van de open dagen toch niet geloofde, ben ik naar deze info-avond gekomen om te knoop door te hakken. Uiteindelijk is mijn keuze dus voor economics in Maastricht gevallen.

Ook twijfelde ik of ik fiscaal recht zou gaan doen of een economische studie als international business, economics of fiscale economie.
Tijdens deze avond bleek rechten al gauw af te vallen vanwege het verhaal van een oud-leerling. International Business had mijn voorkeur, maar uiteindelijk leek het mij toch beter om economics te gaan doen. Twee oud-leerlingen hebben tijdens deze avond mij kunnen overtuigen dat deze studie voor mij leuker en interessanter is en bruikbaarder voor de toekomst.

 

Marijke Hendrikx (h5): De terugkomdag van de Philips vorig jaar was voor mij belangrijk omdat je van leerlingen zelf hoort hoe zij de opleiding ervaren. Op open dagen van scholen wordt er alleen een soort reclame gemaakt. Positieve zaken komen volop aan bod maar negatieve dingen krijg je niet te horen. Als je een leerling van de opleiding zelf kunt spreken, krijg je een beter realistisch beeld van de opleiding, waardoor je makkelijker je keuze kunt maken.

 

Vragen? Stuur een email naar terugkomdag@pvanhorne.nl

De werkgroep terugkomdag oud-leerlingen
W. de Bock
M.de Bolle
L.Driessens
F.Heuvelmans
A. Verrijth 

 

Copyright Webmaster PvH