Improvisatietheater voor CKV/IB-leerlingen

 

Op woensdag 26 januari hebben alle CKV leerlingen met IB de Engelstalige improvisatieworkshop van BOOM CHICAGO gevolgd. BOOM CHICAGO is een Amerikaanse comedy groep met een eigen theater aan het Leidseplein in Amsterdam waar meerdere keren per week live comedy shows worden opgevoerd. Daarnaast verzorgen zij workshops voor leerlingen op het gebied van improvisatietheater.

 

De IB leerlingen van de Philips van Horne werden verdeeld over drie kleine groepen. Onder de leiding van een van de acteurs werden de leerlingen uitgedaagd om met zo weinig mogelijk middelen en zoveel mogelijk fantasie bepaalde opdrachten uit te voeren. Er werd begonnen met een opwarmronde (Zip-Zap-Bob) waarin de basisprincipes van improvisatietheater werden uitgelegd. Daarna kregen de leerlingen de opdracht om in tweetallen of kleine groepen bepaalde situaties uit te beelden: “make the letter S”, “make a stretched limo” of “make a pirate ship”. Iedere opdracht moest binnen 10 seconden worden uitgevoerd, zonder eerst met elkaar te overleggen.

 

Na de pauze van deze twee uur durende workshop werd het spreken geoefend. De leerlingen moesten elkaars zinnen afmaken, nieuwe uitvindingen overtuigend presenteren en reageren op vragen en situaties die door de medeleerlingen werden aangegeven. Natuurlijk met de nodige dosis humor.

 

De Amerikaanse acteurs waren erg onder de indruk van het niveau van het Engels van de leerlingen. “Gosh, I was really impressed by their vocabulary skills.” “They’re a nice bunch of kids.”

Tekst en foto's Pascal Cardinaal

Copyright Webmaster PvH