Leerlingen van V5 presenteren idee over technologie in 2020 tijdens Innovation-Day op TU in Eindhoven

Op welke manier wordt technologie gebruikt in het jaar 2020?

 

Nicole Saha, Shirin Senden en Lina Malik (allen 5 vwo Philips van Horne) zijn uitgenodigd om op donderdag 17 maart hun idee, "Stemmen in 2020" te presenteren tijdens de Innovation Day (I-Day) 2011.

De presentatie vindt plaats op de TU in Eindhoven.


In totaal
46 vwo-scholieren uit het hele land zich gebogen over dit vraagstuk voor de Innovatie Challenge.

Naast de Philips van Horne zijn er nog twee andere "innovatieve" presentaties genomineerd:  ‘De Intelligente kledingkast’ door het St. Odulphuslyceum uit Tilburg en ‘Robot Nao’ door het Elde College uit Schijndel.


De prijsvraag is georganiseerd door TU/e-studenten van de opleiding Technische Innovatiewetenschappen. De scholieren presenteren hun ideeën onder andere voor een jury, bestaande uit TU/e-hoogleraren, deskundigen uit het bedrijfsleven en een studente. Het winnende idee ontvangt een reischeque van 500 euro.



De wedstrijd
Vrijwel alle vwo-scholieren die meedoen aan de wedstrijd, gebruiken de Innovatie Challenge als invulling van hun profielwerkstuk. Na de keuze voor een innovatief idee analyseren de scholieren deze op een aangereikte wetenschappelijke manier, hierbij worden naast de techniek en de betrokken partijen ook de effecten van de technologie op de mens en maatschappij meegenomen. Hiermee komen ze tot een voorspelling over hoe de technologie in 2020 gebruikt gaat worden. Naast originaliteit worden de scholieren ook beoordeeld op de wetenschappelijke onderbouwing. De deelnemende scholieren zijn afkomstig uit het hele land, o.a. uit Bergen op Zoom, Eindhoven, Bolsward, Haaksbergen en Utrecht.


Programma
Het programma van de I-day ziet er als volgt uit:

10.00 uur             Opening
10.30 uur             Rondgang langs projecten van deelnemers aan de Innovatie Challenge
12.30 uur             Lunch
13.30 uur             Bekendmaking beste drie ideeën met aansluitend de presentaties
14.30 uur             Prijsuitreiking
15.00 uur             Afsluiting + Borrel

 

 

Informatie:

Judith Smits, faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences, 040 247 5937

Copyright Webmaster PvH