Amerikaanse ambassadeur onder de indruk van prestaties brugklasleerlingen

"Ik ben erg onder de indruk van wat ik vanmiddag gezien en gehoord heb". Dit zei de ambassadeur van de Verenigde Staten, Fay Hartog Levin, na afloop van een twee uur durend bezoek aan de Philips van Horne.

 

Om klokslag 13.15 uur arriveerde mevrouw Fay Hartog Levin bij de Philips van Horne, waar zij hartelijk welkom werd geheten door directeur Harry Balk, burgemeester Dijkstra van Weert, twee vertegenwoordigers van de GLOBE organisatie en enkele leerlingen en docenten van de Philips van Horne.

 

Lunch

Tijdens een gezamenlijke, informele lunch werd de ambassadeur geinformeerd over het onderwijs op de Philips van Horne en het beleid van de Gemeente Weert inzake milieu.

De vwo-eindexamenkandidaten Thomas van Gemert en Tim Kees overhandigde hun "met zeer goed" beoordeelde aardrijkskunde profielwerkstuk over "Amerikanisering in Weert".

 

GLOBE vitrine

Na de lunch kreeg Hartog Levin uitleg van leerlingen van vwo 2 die vorig jaar als brugklasser een uitstekende presentatie hadden gegeven tijdens de jaarlijkse GLOBE conferentie in Noordwijk. Prins Willem Alexander én ambassadeur Fay Hartog Levin waren daar toen getuigen van. Ook de initiatiefnemer van vijf jaar geleden, oud-docent Joan Thielen was bij deze uitleg rond de permanente "GLOBE" vitrine bij de balie aanwezig.

 

Zie voor informatie over GLOBE: www.globenederland.nl

 

Hoogtepunt

Een van de hoogtepunten van het bezoek was het bijwonen van een biologieles van Brugklas U onder leiding van biologie-docent en GLOBE-coördinator, Karel Pacilly. Leerlingen van deze reguliere vwo-plus brugklas hielden in uitstekend Engels een informatieve powerpoint presentatie over GLOBE. De leerlingen gingen ook kort in op wetenschappelijke meetgegevens omtrent hun geadopteerde bomen. Namens de Gemeente Weert ging beleidsmedewerker Op 't Root nader in op de bestrijding van de eiken-processierups.

 

Interview door tto V2-klas

Het bezoek werd afgesloten met een vraag- en antwoord sessie bij een tweetalige (TTO) vwo brugklas.

Leerlingen hadden in de geschiedenisles "human interest" vragen en vragen over de internationale politiek voorbereid.

Ambassadeur Fay Hartog Levin was zeer persoonlijk en openhartig in haar antwoorden. Ook zegde zij toe een brief van tto-klas V2E, bestemd voor president Obama, te laten overhandigen via de diplomatieke interne post.

 

Om drie uur vertrok zij, samen met haar diplomatieke security-functionarissen naar Den Haag.

 

Er werd nog lang nagepraat over haar bezoek aan de Philips van Horne...

 

 

 

 

 

Foto's: Jan Leenders en Lisanne Bosch

Artikel in Dagblad de Limburger door Niels Klaassen

Website GLOBE

www.globenederland.nl

Foto's: Lisanne Bosch

Copyright Webmaster PvH