LEERLING-BEMIDDELING OP DE PHILIPS VAN HORNE

 

WAT:

Over een aantal weken gaan we op de Philips van Horne SG  starten  met een cursus ‘leerling-bemiddeling’. Deze cursus leidt enkele  leerlingen uit verschillende leerjaren op om te helpen bij het oplossen van conflicten.

 

WAAROM:

Met de invoering van leerling-bemiddeling worden scholen volgens Amerikaans onderzoek aantoonbaar veiliger, hebben docenten meer tijd voor lesgeven en ontwikkelen leerlingen hun sociale vaardigheden.

Dit jaar hebben 40 scholen in Nederland zich opgegeven voor deze opleiding tot leerling bemiddelaar, aangezien veiligheid en vertrouwen bij de Philips van Horne een speerpunt is, nemen wij graag deel aan deze opleiding.

 

HOE:

Tijdens de cursus leren de leerlingen welke conflicten ze mogen helpen oplossen. Samen met twee docenten van de PvH leren de leerlingen tijdens een 6-tal bijeenkomsten hoe ze via een bepaald stappenplan een bemiddelingsgesprek moeten gaan voeren.

 

WIE MOGEN BEMIDDELAAR WORDEN?

 

Lijkt het je leuk om leeftijdsgenoten te helpen bij het oplossen van een conflict, dan is deze cursus misschien iets voor jou.

 

Stuur dan vóór 24 november een mail naar:

lisanne.bosch@pvanhorne.nl

gerty.reynders@pvanhorne.nl

 

Vermeld in de mail wie je bent, in welke klas je zit en waarom je graag bemiddelaar zou willen worden. Geef ook aan waarom jij denkt dat je een goede bemiddelaar zou kunnen zijn.

 

Voor eventuele vragen mail je ook naar bovenstaande personen.

 

ARTIKEL LEERLINGBEMIDDELING IN DAGBLAD TROUW

Copyright Webmaster PvH