Leerlingen van 4 vwo doen mee aan EU Gezondheidsprogramma tegen overgewicht


Lisa Hennissen, Vera Caris, Nina Meeuwissen, Nathalie Peeters, Karin Steijvers en Danique Verkennis van het Vwo 4 aardrijkskunde cluster, aangevuld met Bart van Iersel (Het Kwadrant),  werken vanaf vrijdag 4 maart tot en met 18 april mee een belangrijk Euregionaal gezondheidsproject “Preventie van Overgewicht bij Jongeren”: EuPrevent-Overgewicht.

 

De eerste kennismakingsbijeenkomst is op vrijdag 4 maart in de Philips van Horne.
Het EuPrevent project wordt op maandag 18 april afgesloten met een Euregionaal Gezondheidscongres in theater La Bonbonniere in Maastricht.

 

Het thema is: Overgewicht. De focus op deze dag zal op jongeren gericht zijn. De organisatiewil de jongeren uit de Euregio zelf een belangrijke rol laten spelen. Uit elke deelregio (Duitsland, 3 Belgische regio's en Nederlands Limburg) zijn jongeren gevraagd om aan het project en het congres mee te werken.
Projectmedewerker en coördinator Jongerenpanel EuPrevent Judith Rulkens zal deze bijeenkomst leiden.



Wat is EuPrevent
EuPrevent is een gezondheidsbevorderingsprogramma van de Euregio Maas-Rijn waarin vele gezondheidsorganisaties binnen diverse gezondheidsthema's samenwerken. Een van de samenwerkingsthema's is de bestrijding van overgewicht en dit wordt gerealiseerd door een door de EU gesubsidieerd project.
EuPrevent-Overgewicht streeft naar verbetering van lokale activiteiten ter bestrijding van overgewicht, met name richting jongeren omdat bij deze doelgroep de grootste gezondheidswinst haalbaar is. Dit gebeurt door lokale activiteiten te ondersteunen (met kennis, expertise, PR en communicatie). Vernieuwend bij de EuPrevent-aanpak is het gebruik maken van marketingstrategieën bij gezondheidsbevordering voor meer mediale en politieke aandacht en .. .participatie van jongeren zelf.



Activiteiten
Concrete activiteiten waar de jongeren aan gaan werken zijn:
- Klankbord
- Eigen initiatieven
- Hun rol bij congres: Jongerenjury voor een award, “gezonde snacks” bereiden samen met de jongeren uit de andere regio’s.



Programma:
* 4 maart van 8.30 uur tot ongeveer 13.30 uur op de Philips van Horne in een aparte ruimte.
* 1 dag een Euregionaal treffen met de jongeren uit de andere regio’s in Eupen. De datum hiervoor en verder informatie hierover zult u spoedig van ons ontvangen.
* 18 april het congres, waar de jongeren zelf hun ideeën mogen presenteren, een award toekennen en ze samen met een kok een gezonde snack gaan bereiden voor de leden van het congres.    


Informatie: Judith Rulkens

 

gediplomeerd BGN-gewichtsconsulente

Twitter: @voedingbewegen

 

www.voedingsconsulent.eu

Werkgroep tijdens eerste bijenkomst op Philips van Horne

Copyright Webmaster PvH