Teleurstelling bij Philips van Horne over slechtste aanmelding in de geschiedenis van de school

"We zijn zwaar teleurgesteld". Dit zei directeur Harry Balk donderdagavond na het bekend maken van de eindstand na twee aanmeldingsdagen.

In totaal hebben 291 leerlingen zich aangemeld bij de Philips van Horne.

Vorig jaar schreven 476 leerlingen zich in bij de "Philips" en in 2009 stond het leerlingenaantal op 479 nieuwe brugklassers.

 

Bij Het College hebben 375 leerlingen zich aangemeld tegen 281 vorig jaar.
Het Junior College in Budel, een dependance van Het College, schreef 125 leerlingen in. Vorig jaar waren dat 110 nieuwe brugklassers.


 
In een mail aan het personeel schreef een teleurgestelde Balk donderdagavond: "Wij hoeven onszelf niets te verwijten; het effect van o.a. de nieuwbouw van Het College op onze aanmeldingen is een bekend gegeven."

Harry Balk roept, mede namens zijn collega Jeroen Vegter, het personeel op “om met veel wijsheid en onderlinge steun te blijven werken aan de toekomst van de Philips van Horne ten behoeve van de leerlingen en ouders die voor de school hebben gekozen.”

 

Verschuivingen
Opmerkelijk bij de vergelijking tussen de twee Weerter collega-scholen is het geringe aantal aanmeldingen voor de Havo/Vwo brugklas op de Philips van Horne. Slecht 67 leerlingen kozen voor de Philips van Horne tegen maar liefst 225 leerlingen bij Het College.


Voor de onderbouw Vmbo zijn de cijfers minder verrassend: 87 Philips van Horne (BK en KGT brugklassen) tegen 25 bij het Vmbo BK op Het College.

 

Voor het Vwo zijn de aantallen:
Philips van Horne: 44 leerlingen; 21 leerlingen voor vwo-plus (reguliere vwo brugklas) en 23 aanmeldingen voor vwo (tto)  .
Het College schreef 36 leerlingen in voor het gymnasium.

 

De komende dagen zullen de directies van de twee scholen onder leiding van John Hausmans (waarnemend voorzitter van de centrale directie LVO Weert) zich ongetwijfeld buigen over deze “aardverschuiving” binnen het Weerter onderwijs.    

Dagblad de Limburger (digitale editie; vrijdag 25.03.2011)

Forse groei leerlingen College

 

Weert,

van onze verslaggever

 

Schoolverlaters in de regio Weert kiezen massaal voor de nieuwbouw van het College. Bij deze middelbare school hebben zich maar liefst 375 schoolverlaters aangemeld (in 2010 waren dat er 281), bij de Philips van Horne scholengemeenschap 291 (476 in 2010). Voor het Junior College in Budel hebben zich 125 nieuwe leerlingen aangemeld.

De centrale directie stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) heeft de cijfers vrijdag bekend gemaakt. Volgens waarnemend voorzitter LVO-Weert John Hausmans is het nieuwe gebouw van het College naast sportpark St. Theunis de belangrijkste verklaring voor de enorme stijging van het aantal nieuwe leerlingen.

Het nieuwe gebouw van het College in Weert wordt vanmiddag officieel geopend.

Lees meer over de populariteit van het College in de krant van zaterdag.

Enkele groepen ouders en leerlingen tijdens de rondleiding

Foto's:

Truus Haex

Hub Jetten

Artikel Dagblad de Limburger (dd. 26 03.2011)

Impressie aanmelding donderdag

Copyright Webmaster PvH