Verkoop “kunstpakket” (slechts 5 euro...) door Rotaryclubs voor actie ‘End Polio Now’.

De Rotaryclub Weert en Rotaryclub Land van Horne verkopen op zaterdag 12 en zaterdag 19 februari een speciaal pakket met daarin het boek ‘Kale takken zingen om groen’ met gedichten van Tineke Prins, een ART-box met kaarten van Weerter kunstenaars en een verjaardagskalender met tekeningen van scholieren van de Philips van Horne voor de vriendelijke prijs van € 5,- per pakket in de Weerter muntpassage voor de actie ‘End Polio Now’.

 

De uitroeiing van Polio Al ruim 20 jaar werken Rotary International en haar partners WHO, UNICEF en het US CDC aan het 'Global Polio Eradiction Intiative' om de ziekte polio uit te roeien.

In 125 landen kwam polio voor en dagelijks raakten duizend mensen, meestal kinderen verlamd of dood.  In 1985 startte Rotary het Polio Plus programma met als doel alle kinderen op aarde in te enten tegen polio. Sindsdien hebben meer dan twee miljard kinderen het vaccin ontvangen.

In slechts vier landen; Afghanistan, India, Nigeria en Pakistan is polio nog steeds niet uitgeroeid. We hebben nu de kans om het verschil te maken en polio uit te roeien. Momenteel zijn er nog ongeveer 1.000 gevallen per jaar.

Dat vraagt enorme inspanningen; minstens 85% van de mensen moet gevaccineerd zijn, het monitoren van gigantische gebieden, controles op het rioolwater.

We vragen dan ook uw steun om te garanderen dat dit laatste generatie kinderen is die zal lijden aan de permanente verlamming veroorzaakt door deze besmettelijke ziekte.



Stort uw bijdrage op giro 9779 t.n.v. St. Rotary Fondsen Nederland.

Enkele feiten:


* in 1985 raakten jaarlijks meer dan 350.000 kinderen in 125 landen besmet.
* rotary vrijwilligers hebben tot op heden ruim $ 900 miljoen US dollar bijeengedragen
* hierdoor zijn er meer dan 2 miljard mensen geïmmuniseerd tegen polio
* rotary international wil voor juli 2012 200 miljoen US dollar bijeen brengen
* Bill Gates heeft zich gecommit om dit bedrag te verdubbelen,

 

zie ook: http://www.polioeradication.org/tabid/408/iid/89/Default.aspx

 


"De uitroeiing van polio zal een van de belangrijkste mijlpalen in de gezondheidszorg uit de geschiedenis zijn, en wij hebben ons verbonden om dat doel te bereiken samen met Rotary als een van onze belangrijkste partners"

Bill Gates, medevoorzitter, Bill & Melinda Gates Foundation

Verjaardagskalender Philips van Horne

Copyright Webmaster PvH