Geslaagd uitstapje oud-leraren Philips van Horne

Een vijftigtal oud-leraren van de school maakten op woensdag 29 juni hun jaarlijkse uitstapje. Met hun partners. Dat doen ze al zeven jaar.

 


Deze keer ging de reis naar het nieuwe station van Luik en naar enkele kastelen in die buurt.
Met de allergrootste bus van Kupers trok het gezelschap eerst naar kasteel Vaeshartelt bij Maastricht, voor koffie en vlaai. Vroeger diende dit kasteel als woonhuis voor de keramiekfabrikant Regout. Met een prachtig park.

 



Vervolgens naar Luik. Daar bezichtigden ze het spectaculaire nieuwe station, een meesterwerk van de Spaanse architect Calatrava.
Na de lunch in het Grand Café de la Gare bezochten de oud-docenten het fraaie kasteel van Modave, burcht en woonslot van een adellijke familie die ook banden had met de graven van Horne uit Weert. Het interieur bevat chique meubels en rijke decoratie. De ligging is verrassend romantisch: hoog op een steile rots.

 



Na een Belgisch biertje in de kelder bracht de bus de groep naar het derde kasteel van die dag, het kasteel Jehay. Na een wandeling rond dit waterslot met zijn metselwerk in dambordpatroon arriveerden de oud-leraren tegen half acht weer terug in Weert.

 


Een zeer geslaagde uitstap, ook nu weer tot in de puntjes verzorgd door Riny van Vlijmen en Jan Leemans.



Foto's en tekst:

Herman van Horen

Copyright Webmaster PvH