Leerlingen krijgen voorlichting door hoog opgeleide vrouwen

Acht technisch hoog opgeleide dames (van de organisatie VHTO) hebben dinsdag 9 november voorlichting gegeven aan de N-profiel meisjes van havo 4 en vwo 4.

 


Het plenair gedeelte begon met een quiz om de meiden wakker te schudden.

De daaropvolgende bèta-keuze-feitjes werden afgewisseld met filmpjes. De leerlingen zagen onder andere een studente technisch ontwerpen aan het werk zowel met een naaimachine als met een lasapparaat.


De 7 werelden van bèta en techniek werden gepresenteerd aan de hand van beroepen en opleidingen(zowel HBO als WO).


Tot slot gaf de winnares van de Young Professional Award – een scheikundig technologe die bij DSM werkt – ons de welgemeende raad: “Volg je hart!”

 
Speeddate

Na een half uurtje was het tijd voor de speeddate

Aan het groepje van 7 meisjes per tafel, werd in 10 minuten zoveel mogelijk informatie verstrekt door een professional.

Deze professionals waren vier oudere jaars studentes van verschillende universiteiten en verschillende technische studierichtingen, een promovenda, een universitair docent en een zelfstandige business consultant. De laatste twee dames zijn oud-leerlingen van de Philips.


Na 5 rondes klonk het eindsignaal en bij het verlaten van de F-kantine kregen de meiden nog een opleidingenwaaier mee, waarin tien bèta/technische studentes over hun opleiding en de perspectieven na hun afstuderen vertellen.


Het anderhalf uur Vhto voorlichting was door de persoonlijke invulling van de jonge vrouwen een goede aanvulling op de oriëntatie op technische opleidingen en beroepen.

   



Foto's en tekst:

Gerry Verhaegh

Copyright Webmaster PvH