Het 27e Van Horne Muziekgala en 23e Van Horne Pop in één muziekweek

 
Het 27e Van Horne Muziekgala en het 23e Van Horne Pop  festival vinden dit schooljaar plaats in het tijdsbestek van één week. Er was in dit drukke schooljaar geen andere mogelijkheid om de twee grote muziekactiviteiten traditioneel in maart én april in te plannen.
Het Muziekgala is op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 april in het Munttheater en Van Horne Pop op vrijdag 8 april in MC De Bosuil.


De Philips van Horne heeft in de loop der jaren met beide muziekfestijnen een uitstekende reputatie opgebouwd in het presenteren van talentvolle muzikanten en dansers.

 

Ook zijn er deze editie weer enkele dance-acts, onder andere van een groep uit de onderbouw.

De examenklassen van het vmbo, havo en vwo presenteren deze avond hun praktische opdracht als onderdeel van het eindexamen.

Het Van Horne Muziekgala begint om 19.30 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar in de UITbalie van het Munttheater of via de website: www.munttheater.nl

 

Op het programma staan ondermeer songs en muzieknummers van o.a.: Lady Gaga, Kyteman, Extreme, Nirvana, Alicia Keys, Kool & the Gang, Jared Spears, Cornelius Gurlitt, Marié Digby en de Counting Crows.


Het Muziekgala staat onder leiding van de vijf muziekdocenten van de Philips van Horne: Sharon van Dael, John Gerits, Ralf Hamer, Sven Heijman en Fons Heuvelmans.


Presentatie: Pascal Cardinaal, Lotte Savelberg en Ghada Abo el Enin, beiden uit VWO4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 



Van Horne Pop in MC De Bosuil

Het 23e Van Horne Popfestival van de Philips van Horne vindt dit jaar plaats op vrijdag 8 april a.s. in het Weerter muziekcentrum “De Bosuil”. Maar liefst tien talentvolle schoolbands hebben ingeschreven.
Van Horne Pop begint om 19.00  uur (zaal open om 18.45 uur).
Kaartjes kosten  in de voorverkoop € 4,50 en € 5,- bij de dagkassa. Van Horne Pop is toegankelijk voor leerlingen, oud-leerlingen, genodigden en ouders.

Oud-leerlingen leerlingen kunnen ook Van Horne Pop bijwonen. Kaartjes zijn verkrijgbaar óf via school bij een van de organisatoren óf bij de dagkassa.


Zoals inmiddels bekend is Van Horne Pop een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Alle bands bestaan voor minimaal de helft van de muzikanten uit leerlingen die nu nog op de Philips van Horne zitten.
Diverse popstijlen passeren de revue. Van rock en pop tot metal.


Een vakjury beoordeelt de deelnemende groepen op “podiumpresentatie en muzikaliteit”.
De deskundige jury van dit jaar bestaat uit: juryvoorzitter Sven Heijman (muziekdocent Philips van Horne en speelt trompet in coverband musicus en bugel in jazzformatie), Ruud Peeters (AT Productions Den Haag; doet boekingen o.a. voor Anouk, Kane, Di-rect, Within Temptation, Van Velsen, Ben Saunders), Ilse Sonderkamp; cello+fluitspeler; regelmatig jurylid bij regionale liedjesfestivals; Mathijs Koudijs (leraar aardrijkskunde, gitarist, voormalig medewerker Van Horne Pop) en Roel Hissel (oud-leerling, zanger-gitarist van diverse bands; heeft record aantal deelnames (10) op zijn naam staan (als 10-jarig jongetje samen met zijn grote broers…)



De deelnemende groepen / acts zijn:

Mischine (Punk Rock);

Monkey Parliament (Random),

Vinyl Record ( Classic Rock / Rock);

One Night Band ( Rock);

Steliot ( Hard Rock); 

LekkerBezig! (“ Swagger”);

Shalsamar ( Disqueau);

Aural Offensive ( Rock);

Quarter past five ( Indie, pop);

VolBiertje ( Heavy Metal)

 


Van Horne Pop: uniek binnen het middelbare onderwijs in Nederland
Naast het Van Horne Muziekgala in het Munttheater en Van Horne Unplugged in de aula van de school, bezit Van Horne Pop regionale en zelfs nationale bekendheid. Men kan stellen dat er weinig scholen zijn in Nederland die jaarlijks zoveel rockbands voortbrengen. Het festival is inmiddels een begrip geworden in (Midden -) Limburg.
In totaal hebben ca. 215 schoolgroepen (!) de afgelopen 23 jaar meegedaan aan dit festival.




       


VOCO op Philips van Horne
Met ingang van het schooljaar 2008-2009 is de Philips van Horne scholengemeenschap gestart met een samenwerkingsverband (“VOCO”) met het Conservatorium van HSZuyd in Maastricht.
VOCO is de afkorting van VOortgezet Onderwijs en COnservatorium. Het biedt jong muzikaal talent een uitstekende mogelijkheid om tegelijkertijd een volwaardige havo/vwo-opleiding en de best mogelijke voorbereiding op het muziekvakonderwijs aan het Conservatorium voor Muziek te Maastricht te volgen.
De Philips van Horne ziet deze samenwerking als een logische stap tot verdere ontwikkeling van haar muziekonderwijs. De school staat bekend om haar muzikale talenten. De aansluiting op het hoger onderwijs zal door dit samenwerkingsverband sterk verbeterd worden.

       

Achtergrond informatie “Van Horne Muziekgala” en “Van Horne Pop”




Van koffieconcert op zondagochtend tot het Van Horne Muziekgala 2011

Het begon allemaal in 1984 met een sfeervol koffieconcert op zondagochtend in de aula..
Dit was de opmaat naar een lange reeks “Muziekavonden” in de aula.
John Gerits, een van de grondleggers van het Muziekgala: “In de beginjaren was het muziekgala nog gewoon “muziekavond” die in de aula van school werd gehouden. Voor die tijd was dit een prima podium. Echter door de techniek werden we als organisatie vaak op de proef gesteld. Enkele minuten van tevoren vielen bijvoorbeeld een aantal microfoons uit. Om dit soort problemen te voorkomen en om de leerlingen een echte theateromgeving te bieden zijn we uitgeweken naar het Munttheater.”
Gerits:”Een van de acts die ons is bijgebleven is de minimusical Grease uit 1998. die Peter van Laer en Carla de Waal met hun cluster havo 5 hebben gepresenteerd.  
Verder zien we ieder jaar dat de aanpak van het muziekgala zowel aan de kant van de organisatie als bij de leerlingen steeds professioneler wordt. Ook in de organisatie worden de leerlingen steeds meer betrokken. Zo is er een team van leerlingen die achter de schermen alles in goede banen leidt. Bij de audities worden ook leerlingen betrokken die meebeslissen.
Ook de optredens die de leerlingen van de eindexamenclusters ieder jaar voorbereiden zijn van een hoge kwaliteit.”



Uitstekende muzikanten: van Hans Teeuwen tot Linda Smeets en Frank van der Heijden…



In totaal hebben ca. 160 schoolgroepen(!) de afgelopen 20 jaar meegedaan aan van Horne Pop en het van Horne Muziekgala. Een indrukwekkend aantal groepen en beroepsmusici met Philips van Horne-roots zijn nog steeds actief in de nationale en Midden-Limburgse muziekscene en zijn hun carrière ooit begonnen bij “van Horne Pop” of het van Horne Muziekgala.
• Rogier van Wegberg docent conservatorium Enschede, bassist o.a. van Night of the Proms en band van DO; geluidsmixage TV- en CD Night of the Proms
• Frank van der Heijden  gitarist, arrangeur, dirigent (o.a. arrangeur van Night of the Proms; producer van rockviolist David Garrett;
• Ron Kessels (Nieuw-Zeeland, geluidstechnicus van o.a. Muse, Silverchair en Snow Patrol)
• Ian van den Berk (violist)
• Arno Schlijper; o.a. docent ArtEZ Popacademie; toetsenist in o.a. Seven Eleven, DO,   
   Dancing with the stars.
• Michiel van Horen (o.a. Radio 2, 3FM, zanger van Dogman en Go to the Max)
• The Wild Specialities
• Starfish Bowl
• Guarantee
• Meadow
• SAT2D (Pinkpop 2008)
• Merijn Smeets
• Roos Visser (zangeres)
• Carla de Waal (zangeres)
• Linda Smeets (zangeres; o.a.bij Rowwen Hèze)
• Rita Scheffers (dirigente van o.a. Giocoso)
• Ramon Lormans (percussionist) docent conservatorium Amsterdam,
• Rob Mertens (bassist).




1

Archief "Van Horne Muziekgala 2010"

Archief "Van Horne Pop 2010"

Oud-leerlingen die beroepsmusici zijn geworden...: Franck van der Heijden, Rogier van Wegberg en Linda Smeets

Copyright Webmaster PvH