Karlijn van der Meule voorleeskampioen 2010-2011 van de Philips van Horne

Karlijn van der Meule van Brugklas N is donderdag 2 december in een volle F-aula, tijdens een zinderende finale, voorleeskampioen 2010-2011 geworden van de Philips van Horne.
Het was inmiddels de tweede editie van dit succesvol leesfestijn dat vorig jaar al furore maakte onder de naam “Listen2me”

 

De 22 brugklassen van de “Philips” kregen van een medewerkster van de Openbare Bibliotheek een introductie-les en hebben de afgelopen maanden allemaal een recent boek gelezen uit de Nederlandse jeugdliteratuur.

 
Elke klas vaardigde de beste voorlezer af naar de voorrondes van 16 en 18 november..
Naast Karlijn van der Meule waren nog vijf andere leerlingen doorgedrongen tot de finale: Djordy Vogel B1B, Dominica Dzaman B1L, Marloes Grandiek B1T, Thom Broeders B1U en Isabel Verheggen B1V.

De vakjury bestond uit docent Nederlands Jacques Peeters, sectordirecteur onderbouw Jeroen Vegter, Hélène Linssen van de Openbare Bibliotheek en de winnaar van vorig jaar, Stef Creemers.
De jury lette op tekstbegrip, tempo, stemgebruik en “contact met het publiek”.

Twee leerlingen van Vwo2E, Evi Hendriks en Rens Takken zorgden voor de muzikale omlijsting.

Na afloop sprak docent Nederlands en organisator van de voorleeswedstrijd ,Truus Haex, de hoop uit dat de leesmanifestatie  volgend schooljaar gewoon doorgang kan vinden. “Het lezen van boeken mag niet de dupe worden van onderwijsbezuinigingen”, aldus Truus Haex.


De voorleeswedstrijd werd mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de Openbare Bibliotheek en Boekhandel Benelux uit Stramproy.

Foto's en collages:

Lisanne Bosch

SPONSOR VOORLEESWEDSTRIJD "LISTEN2ME 2010"

Copyright Webmaster PvH